'Buñuel en el laberinto de las tortugas', del director català Salvador Simó, preseleccionat als Oscars

La candidata a millor pel·lícula de parla no anglesa serà seleccionada per l'Acadèmia Espanyola de Cinema el 5 de setembre

Almodóvar, Simó i Amenábar
Almodóvar, Simó i Amenábar han estat preseleccionats per als premis Oscar | Twitter (@324cat

El film d'animació 'Buñuel en el laberinto de las tortugas', dirigit pel català Salvador Simó (Badalona, 1968) i basat en la novel·la gràfica de Fermín Solís, l'última pel·lícula de Pedro Almodóvar (Calzada de Calatrava, 1949) 'Dolor y gloria', protagonitzada per Antonia Banderas i amb la col·laboració especial de Penélope Cruz, i 'Mientras dure la guerra', d'Alejandro Amenábar (Santiago de Xile, 1972), són les tres pel·lícules preseleccionades als Oscar per l'Acadèmia Espanyola de Cinema

Els membres de la institució votaran les pròximes setmanes entre les seleccionades i anunciaran la candidata espanyola a millor pel·lícula de parla no anglesa el 5 de setembre. La 92a edició dels premis més populars del cinema tindrà lloc el diumenge 9 de febrer de 2020 al teatre Dolby de Los Angeles.

Buñuel en el laberinto de las tortugas, Simó
Buñuel en el laberinto de las tortugas, de Salvador Simó | Twitter (@film_PT) 

La història de 'Las Hurdes, tierra sin pan'

'Buñuel en el laberinto de las tortugas' és la història que s'amaga darrere del rodatge del film 'Las Hurdes, tierra sin pan' (1933), el celebrat documental de Buñuel rodat a Extremadura. La cinta narra el conflicte que vivia el també director d''El perro andaluz' o 'La edad de oro' en un moment d'inflexió de la seva carrera.

Dolor y gloria, Almodóvar
Dolor y gloria, de Pedro Almodóvar | Twitter (@PopCultureEs)

 

Almodóvar, altra vegada entre els millors

Pedro Almodóvar ha competit dues vegades per l'Oscar a millor pel·lícula de parla no anglesa amb 'Mujeres al borde de un ataque de nervios' i 'Todo sobre mi madre', que es va endur el guardó l'any 2000. El cineasta també va guanyar l'Oscar a millor guió original per 'Hable con ella' el 2003. El seu últim film, protagonitzat per Antonio Banderas, ofereix un retrat semi-autobiogràfic del director Salvador Maíllo, la seva infància, les seves pors i el buit existencial. Banderas va rebre el premi a millor actor per aquesta pel·lícula al Festival de Cannes.

Mientras dure la guerra, Amenábar
Mientras dure la guerra, d'Alejandro Amenábar | Twitter (@PopCultureEs)

 

Un film sobre Miguel de Unamuno

'Mientras dure la guerra', un film que encara no s'ha estrenat i que protagonitzen Karre Ejalde i Eduard Fernández, se centra en els esdeveniments de l'estiu de 1936, moment en què el cèlebre escriptor Miguel de Unamuno decideix donar suport públic a l'aixecament militar que promet posar ordre a la convulsa Espanya. La deriva tenyida de sang del conflicte i l'encausament d'alguns dels seus companys de la universitat provoquen que Unamuno comenci a qüestionar-se la seva posició inicial i sospesi els seus principis. Amenábar només ha competit als Oscar en una ocasió, el 2004, quan es va endur l'estatueta a millor film de parla no anglesa per 'Mar adentro', després d'arrasar als Goya amb 14 guardons, un rècord que encara manté.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari