Imatge de l'estació d'esquí Grandvalira, a Andorra

Andorra anuncia que les estacions d'esquí del país no obriran, com a mínim, fins al gener

El cap del govern andorrà, Xavier Espot, ho considera la millor decisió «sanitària, econòmica i social»

Les estacions d'esquí d'Andorra —Grandvalira, Ordino i Vallnord— no obriran portes, com a mínim, fins a principis del pròxim mes de gener. Així ho ha comunicat aquest dijous el cap del govern del país dels Pirineus, Xavier Espot, després de l'anunci de la Generalitat de Catalunya de no passar al tram 2 del pla de desescalada a partir del dilluns vinent per l'empitjorament de la situació de la pandèmia.

«Hem arribat a la convicció que en el context actual és la millor decisió, no només des de la perspectiva sanitària, sinó des d'una perspectiva econòmica i social», ha afirmat Espot, que ha qualificat de «molt dolorosa». Amb la incertesa de quan obriran les pistes catalanes i espanyoles, i amb l'anunci del govern català, Espot ha assegurat que es «compromet l'aixecament del confinament perimetral a partir del 21 de desembre».

Andorra manté la voluntat d'integrar-se en una comarca o regió sanitària catalana

Cal recordar que l'Estat espanyol va anunciar aquest dimecres un confinament perimetral de les autonomies durant les festes nadalenques, entre el 23 de desembre i el 6 de gener. «Això significa que, a hores d'ara, la mobilitat entre Andorra i Espanya durant les festes de Nadal no està, ni de bon tros, garantida, més aviat al contrari», ha subratllat el cap del govern andorrà.

Tot i això, Xavier Espot ha assenyalat que al llarg dels pròxims dies i setmanes seguiran «lluitant de valent per aconseguir aquesta integració d'Andorra a la comarca o regió sanitària catalana de l'Alt Pirineu i Aran», ja que es tracta «d'una qüestió de justícia i permetria temperar aquesta decisió tan negativa» que és que no pugui haver-hi mobilitat per les festes nadalenques.