Andorra modifica la Llei de l’Esport perquè Piqué pugui comprar el club

El futbolista blaugrana està un pas més a prop de convertir-se en el propietari de l’equip de futbol del país veí

La xarxa empresarial de Gerard Piqué no para de créixer. El jugador blaugrana ja compta amb un total d’onze companyies de les quals n’és propietari, i tot apunta que, en tan sols uns dies, aquesta xifra augmentarà i integrarà una societat més: la de l’equip de futbol FC Andorra. I és que, després de diverses setmanes d’especulacions i notícies incertes, ara el país veíha decidit modificar la Llei de l’Esport, un fet que resultarà clau perquè el tercer capità del Barça pugui adquirir el club.

L’Andorra va negar que Piqué hagués comprat el club

Les alarmes saltaven el passat dia 12 de desembre, quan el mitjà ‘Diari d’Andorra’ feia públiques  les intencions del grup empresarial Kosmos, el qual pertany a Piqué, de comprar l’equip andorrà. Amb tot, el club va emetre un comunicat on negava absolutament que la transacció fos quelcom segur, si bé admetien que estaven negociant amb diversos grups «per millorar la situació econòmica del club».

Però les últimes actuacions dutes a terme pel país veí semblen contradir aquest comunicat. El passat dijous, 20 de desembre, el Consell General d’Andorra va votar una modificació sobre la Llei de l’Esport, per tal de permetre convertir els equips locals en Societats Anònimes Esportives i, així, fer que l’entrada de capital estranger fos un tràmit molt més senzill  i assolible.

Els resultats de la votació van ser de  15 vots a favor, 11 en contra, i una abstenció, motiu pel qual la proposta de modificació de Llei va tirar endavant.

Està previst que l’acord s’anunciï el 3 de gener

Però encara no està tot fet. I és que encara queda que els socis del FC Andorra ratifiquin aquesta decisió, un fet que es produirà el pròxim 29 de desembre en una assemblea general, tal com informa ‘RAC1’. El mitjà també assegura que  està previst que el pròxim 3 de gener s’anunciï de manera oficial aquest acord entre Piqué i l’equip andorrà.  

Cal recordar que l’inici de tot el revolt rau en el fet que el FC Andorra té un deute de 200.000 euros, una quantitat que resulta molt difícil d’assumir, motiu pel qual fa anys que negocien amb diferents grups d’inversors per tal de trobar una possible solució a la problemàtica.