Imatge d'Àngel Casas amb dues netes seves

Àngel Casas trenca el silenci: «Cridava, plorava de dolor»

El diari 'Ara' publica una entrevista del periodista català després d'haver patit càncer i calcifilaxis

Àngel Casas va tornar davant dels micròfons gràcies a l'entrevista d'aquest dimarts que li va fer Toni Vall al diari 'Ara'. En ella, Casas repassa l'infern que ha passat durant aquests anys per culpa de diverses malalties greus.

Casas, conegut arreu de l'estat espanyol, va treballar tant a 'Televisió Espanyola' amb el programa Musical Express, com a 'TV3' amb Àngel Casas Show. Al final de la seva carrera periodística, va ser director del mitjà barceloní 'Betevé'.

El periodista català ha rebut nombrosos premis com un Onda, la Creu de Sant Jordi o el premi Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música.

 

L'entrevista de Toni Vall no és només un repàs de les complicacions mèdiques que ha passat Àngel Casas

A l'entrevista publicada pel diari 'Ara', Casas explica que «l'infern» va començar el 2013 amb el diagnòstic erroni d'anèmia. Posteriorment seria càncer.

En aquesta etapa Casas comenta al periodista cultural: «Cridava, plorava de dolor. Cada metge deia una cosa diferent, el diagnòstic era incert, estava desesperat i veia que anaven maldades de dret a l'amputació».

A Àngel Casas li van amputar la cama dreta un 23 de juny per calcifilaxis, una malaltia rara que se li va generar a l'extremitat inferior. A l'entrevista que fa Vall, Casas declara que la calcifilaxi va entrar a l'esquerra i que als metges els va remarcar: «Anem per feina».

Tanmateix, a l'entrevista també es parla de periodisme, política, música, traumes i tota mena d'experiències que el periodista entrevistat ha tingut al llarg de la seva vida.

De fet, la conversa finalitzava amb aquestes paraules de Casas: «Em faig llistes de Spotify i m'ho passo de bé...! Tinc una selecció del millor del kitsch que n'hi ha per tornar-se boig!».

Tot va començar amb un relat a Facebook: Medical Mistery Tour

L'entrevista, titulada 'Àngel Casas: «He sortit de l'infern»', reprèn el fil que el periodista expert en gèneres musicals va començar el 20 de setembre de 2020. A més de fer-se viral en l'àmbit català, l'escrit narrava com va ser passar per un trasplantament de ronyó i perdre una cama per una malaltia rara, anomenada calcifilaxis.

«El passat 15 de gener, la meva dona em va regalar un ronyó i me'l van trasplantar. Diuen els metges que es veu que va ser un èxit i ara vaig amb un ronyó pràcticament nou, que funciona al cent per cent, i que no sé pas com agrair-li a l'Olga: l'estimo», començava Casas.

Tot i això, l'escriptor afegia: «Fins aquí la cara estupenda de la història. A partir del trasplantament tot ha estat infernal, depressiu, maleït. Porto cinc mesos convivint amb un dolor indescriptible a causa d'una malaltia que en diuen calcifilaxis i que et destrossa de viu en viu».

«Ah, i un detall no gens menyspreable: la nit de Sant Joan em van amputar la cama dreta. Soc a casa, encara que no he fet net. Els metges consideren que estic més protegit a casa que a l'hospital on he agafat bacteris, fongs i virus de tota mena. Una puta merda», explicava el periodista sincerament.

El comentari de Facebook acabava agraint els comentaris que la gent li havia fet i deixava les vivències traumàtiques en «pany i clau».

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.