Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Ángel Gaitán amb un símbol d'advertència

Ángel Gaitán i les recomanacions per viatjar aquest estiu sense passar pel taller

Els millors trucs per revisar el cotxe abans d'un viatge i evitar problemes mecànics durant l'estiu

L'estiu és a tocar, i amb ell, els esperats viatges amb cotxe. Però abans d'emprendre qualsevol ruta, és essencial assegurar-se que el vehicle estigui en perfectes condicions. Ángel Gaitán, conegut mecànic i expert en automoció, ha compartit alguns consells crucials per als conductors que volen evitar sorpreses a la carretera sense necessitat de ser experts en mecànica.

Gaitán destaca que no cal un coneixement profund de mecànica ni equips sofisticats per fer una revisió bàsica. Només disposant d'un espai pla i una mica de temps, qualsevol pot preparar el cotxe per a un viatge segur.

El pas a pas per estalviar-te diners

Testimoni vermell de l'oli al quadre del cotxe
L'oli del motor és fonamental: aquesta és la icona d'alerta. | Getty Images

El primer pas, segons Gaitán, és revisar el nivell d'oli del motor. Explica que és fonamental deixar que el cotxe reposi un temps si el motor és calent. Això permet que tot l'oli s'assegui al càrter.

Amb el capó obert, recomana treure la vareta de mesura, netejar-la amb un tros de paper i tornar-la a inserir per verificar el nivell d'oli. Si l'oli està negre, suggereix que és hora de canviar-lo i potser fer servir un additiu netejador.

A continuació, Gaitán aconsella revisar el líquid refrigerant. Aquest ha d'estar entre les marques de mínim i màxim al dipòsit i no ha de tenir oli barrejat. Insisteix que el color ha de ser rosat i que la tapa del dipòsit ha de tancar amb un clic audible.

A més, subratlla que no cal substituir el líquid refrigerant per aigua, ja que encara que aquesta és la base del refrigerant, aquest conté altres additius necessaris.

Un altre component vital que Gaitán esmenta és la bateria. Assegura que encara que el cotxe arrenqui, no vol dir que la bateria estigui en bon estat.

Diversos testimonis del quadre d'instrumentació d'un cotxe en vermell, amb un home emportant-se les mans al cap
Un problema al cotxe pot arruïnar les vacances d'estiu | Getty Images

Recomana verificar que els borns estiguin ben estrets i lliures de sulfat. Per mantenir els borns en bon estat, proposa aplicar lubricant sec.

Gaitán també posa èmfasi a comprovar el líquid de frens i el d'embragatge. Tots dos són crítics per a la seguretat i, sovint, comparteixen el mateix dipòsit.

Recomana utilitzar un tros de paper per verificar el color i olorar el líquid. Si fa olor de peix podrit, és senyal que necessita ser reemplaçat, no només emplenat.

Cal no oblidar revisar els pneumàtics. Gaitán indica que és important revisar-ne el desgast girant les rodes i passant la mà per la seva superfície per detectar irregularitats. Aclareix que encara que no hi hagi signes visibles de dany, sempre hi pot haver problemes ocults a la direcció.

Finalment, Gaitán esmenta la importància de mantenir el sistema d'eixugaparabrises en bon estat. Això inclou comprovar el líquid i netejar el filtre petit que sovint s'obstrueix amb brutícia. També suggereix ajustar els raigs d'aigua amb una pistola d'aire a pressió o una agulla per garantir una neteja efectiva del parabrisa.

Seguint aquests senzills passos i fent un manteniment regular, Gaitán assegura que qualsevol conductor pot gaudir d'unes vacances tranquil·les i sense problemes a la carretera. Amb aquests consells, el teu cotxe estarà llest per enfrontar qualsevol aventura estiuenca sense necessitat de passar pel taller.