Muntatge amb una foto del vaixell 'Ángeles Alvariño' i una de Tomás Gimeno

El buc Ángeles Alvariño té una nova missió després del cas Tomás Gimeno

L'Ángeles Alvariño va ser molt conegut pel cas de Tomás Gimeno, empresari que presumptament va assassinar les seves dues filles, Anna i Olivia

L'Ángeles Alvariño, el famós vaixell que va cercar sense descans el cos de Tomás Gimeno i la seva filla Anna, torna a ser protagonista. Actualment, l'Alvariño estarà destinat en un altre punt de la geografia espanyola després de treballar en aigües de Tenerife fins al passat mes de juny.

El cas de Tomás Gimeno i les seves filles, Anna i Olivia, va generar un gran impacte en la societat espanyola per la cruesa d'aquesta mateixa. Avui, l'Ángeles Alvariño té un nou objectiu i no és altre que el mar d'Alborán.

Les tasques de recerca dels cossos de l'empresari de Tenerife i la seva filla petita van ser àrdues i molt complicades. En un moment donat, es va decidir aturar els treballs per la impossibilitat de trobar els cossos de tots dos. Per tant, no sembla que hagin de reprendre's en un futur immediat.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

El vaixell més famós d'Espanya en els últims temps va salpar al voltant de la mitjanit passada cap a Fuengirola. Primerament, va estar unes 12 hores a la badia de la Ferradura, a Almuñécar, a la costa de Granada.

L'Ángeles Alvariño estudiarà els hàbitats de la Mar d'Alborán

Tot això es realitza en el marc de les tasques de recerca que s'està desenvolupant en una campanya per avaluar els hàbitats de la mar d'Alborán. D'aquesta manera li han comunicat a l'agència 'Europa Press' diverses fonts municipals.

Així, han especificat el gran interès que ha despertat la presència d'aquest vaixell de l'Institut Espanyol d'Oceanografia (IEO), dependent del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Aquest dilluns, l'Ángeles Alvariño va suscitar gran quantitat de comentaris entre veïns i visitants d'Almuñécar. Tot va passar després de la seva arribada des de Carboneras (Almeria) i també a l'hora de sortir, quan va ser il·luminat en blau.

Estem parlant que aquesta és una embarcació gairebé idèntica al vaixell oceanogràfic Ramon Margalef. Aquest es va sumar a la flota de l'IEO el setembre de 2011, segons ve exposat al web de Ministeri de Ciència i Innovació.

El cas de Tomás Gimeno i la importància de l'Ángeles Alvariño

L'Ángeles Alvariño compta amb 46 metres d'eslora. Alhora, en la seva construcció i equipament es van invertir prop de 20 milions d'euros, una quantitat que provenia de l'IEO i dels fons europeus Feder.

L'esmentat vaixell, construït per l'empresa 'Astilleros Armón Vigo', va aportar a la flota oceanogràfica nacional i europea un laboratori flotant. A més, està dotat amb les últimes tecnologies, i així s'ha millorat de forma substancial en la investigació en ciències de la mar.

Sobre el cas de Tomás Gimeno i les nenes assassinades a Tenerife, l'Alvariño va tenir molt a dir en aquest terrible cas. El 30 de juny passat cessava les seves tasques en aquest operatiu després que la magistrada titular del Jutjat de Violència sobre la Dona número 2 de Santa Creu de Tenerife prengués una decisió.

La va prendre després de conèixer l'informe del responsable d'operacions del vaixell. En aquest, es qualificava de «completament inabordable» l'exploració a la zona on hipotèticament podrien localitzar-se nous resultats.

Actualment, i segons l'IEO el passat 23 de juliol, i durant 24 dies, els científics a bord de l'Alvariño filmaran i mostrejaran fons marins a la plataforma. També gravaran els canons i muntanyes submarines fins a 1.500 metres de profunditat. De fet, moltes d'aquestes zones encara no han estat explorades.

L'expedició forma part del compromís espanyol per a complir la directiva europea Estratègies Marines. La seva gran meta és «avaluar l'estat de diferents components del medi marí i aconseguir el seu bon estat ambiental», va sentenciar l'organisme dependent del CSIC.