Leo Messi en una imagen con la camiseta del FC Barcelona de la temporada 2020-21

Messi es podria haver quedat a Espanya... I no al Barça!

Leo Messi va poder fitxar per l'Atlètic de Madrid després de la seva sortida del Barça, segons 'Vozpópuli' | Messi va demanar als matalassers un sou de 100 milions d'euros anuals, salari inassumible

Leo Messi ha acaparat totes les portades dels informatius i de la premsa, esportiva o no, aquesta última setmana. La sortida de l'astre argentí del club on ha estat des dels tretze anys, el Futbol Club Barcelona, ha provocat un terrabastall de què el club i els aficionats tardaran a recuperar-se. Amb tot, l'occidentalitat ha anat plena d'informacions entorn el canvi d'aires sobtat de l'astre argentí.

Després que paradoxalment la renovació de Messi amb el Barça semblés un fet, el club blaugrana va anunciar el passat dijous 5 d'agost que Messi no seguiria unit a la disciplina de l'equip català. Des d'aquest moment, han sorgit moltes notícies al voltant del seu futur més immediat, encara que finalment Messi ha recalat al PSG.

Aquest dimecres, 11 d'agost, 'Vozpópuli' obria de portada la seva web amb una informació que s'ha estès per totes les redaccions en les últimes hores. La sorpresa, o no tant, ha impactat a tots després de saber quin equip estava interessat a fer-se amb els serveis de l'argentí. L'Atlètic de Madrid del Cholo Simeone.

El marejadora contracte que demanava Messi per fitxar per l'Atlètic de Madrid

El cas és que l'Atlètic de Madrid va temptejar fitxar Messi per unir-lo amb el seu amic i excompany al Barça, Luis Suárez. Amb el davanter uruguaià, Messi va compartir vestidor durant cinc temporades. En qualsevol cas, més enllà de Suàrez, l'arribada de Messi a l'Atlètic hauria tancat la plantilla dels matalassers amb la millor cirereta possible, i hauria acabat de confirmar que la dels blanc-i-vermells és la millor plantilla de la Lliga.

[Instagram] CSUY2lisL5K [/ instagram]

El club madrileny es va acostar al davanter argentí després que el Barça comuniqués el trencament de les negociacions per renovar. Això és el que apunten diverses fonts pròximes al club matalasser. Miguel Ángel Gil, director general de l'Atlètic, va començar a temptejar el fitxatge de Leo Messi un dia després.

.

Malgrat tot, segons aquestes fonts consultades per 'Vozpópuli', l'entorn del sis vegades Pilota d'Or va demanar 100 milions anuals bruts. Aquesta era la condició ferma que posava Messi per negociar amb els matalassers, club que ha negat aquest intent de fitxatge en tot moment.

Per què Messi era inabastable per a l'Atlètic de Madrid?

El club madrileny no podia fer front a aquesta elevada xifra que demanava l'argentí, tant per capital com per massa salarial. Si més no, donada la difícil situació econòmica del Barça i l'estricte límit salarial imposat per la Lliga, el sou que Messi havia de guanyar a Can Barça era d'un terç del de l'Atlètic: 32,6 milions d'euros, en concret.

Segons altres fonts, Messi ha signat pel París-Saint Germain amb un contracte de fins a 50 milions d'euros anuals nets, entre fixos i variables. A més, el contracte de l'argentí també inclouria una prima de fitxatge que també beneficia el seu pare, i que podria fer  a Messi guanyar fins a prop de 150 milions en dos anys.

[Instagram] CScQpP_sNsF [/ instagram]

L'exblaugrana acabarà cobrant al club parisenc, per dos anys, el que havia pactat a cobrar en cinc al Barcelona. En el seu moment, Joan Laporta, havia ofert un contracte per deu anys a canvi d'unir la marca del Barça i la de Messi per aquests cinc anys, encara que els deu anys van passar a ser cinc.

Amb tot, a més del perjudici esportiu que suposa la sortida d'un jugador 'top' com Leo Messi, a nivell econòmic hi ha un altre aspecte més negatiu. I és que el club blaugrana deixarà d'ingressar entre 130 i 171 milions d'euros anuals havent perdut la figura propagandística que era Messi.