Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de l'exdiputada de la CUP, Anna Gabriel.

Gir inesperat amb Anna Gabriel: decideix no tornar a Catalunya

Seguirà vivint i treballant des de Suïssa «en coherència amb una sèrie de responsabilitats professionals i personals adquirides»

Anna Gabriel s'ha presentat a Madrid, sí. Al contari del que molts podien preveure, però, aquesta no ho fa com a previ pas per a tornar definitivament a Catalunya. És un pur tràmit per a «recuperar la llibertat». 

I és que l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel ha explicat a través d'un comunicat que, de moment, seguirà vivint i treballant des de Suïssa «en coherència amb una sèrie de responsabilitats professionals i personals adquirides». I és que, des del novembre passat, exerceix de secretària general del sindicat UNIA al cantó de Ginebra. De fet, Gabriel ja ha tornat avui mateix a Suïssa després de comparèixer voluntàriament i per sorpresa davant del Tribunal Suprem.

Serà citada properament a declarar per desobediència i quedarà en llibertat. «Després de quatre anys i mig d’exili, avui es produeix un pas processal necessari per recuperar una llibertat de moviments que mai hagués hagut de perdre, ni jo ni ningú», ha argumentat Gabriel.

Anna Gabriel ha tornat de Suïssa
Anna Gabriel s'ha presentat aquest dimarts, 19 de juliol, a Madrid. | ACN

El compromís d'Anna Gabriel, vigent

En el comunicat enviat a través del grup de suport Free Gabriel, l'exdiputada de la CUP exiliada des del febrer del 2018 diu que la passa d'avui respon a «una sèrie de consideracions, reflexions i anàlisis que tenen a veure tant amb el context polític i judicial general, com també amb una sèrie de circumstàncies personals».

Tot i la decisió de quedar-se de moment a Ginebra, Gabriel ha volgut deixar clar que els seus compromisos polítics i socials «romanen on eren, amb el meu poble, amb la seva gent, i molt especialment, amb el conjunt de les persones represaliades».

Una situació calcada a la de Serret

Amb el seu nou advocat, Íñigo Iruín, que també va acompanyar el retorn de l'exconsellera Meritxell Serret, Gabriel ha decidit tornar a trepitjar l'estat espanyol i posar-se a disposició de la justícia espanyola. Properament serà citada a declarar davant de la resta de parts personades per un delicte de desobediència, que no comporta presó, i, per tant, quedarà en llibertat a l'espera de prosseguir el procediment judicial.