El candidat de C's a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa.

C's fitxa una coneguda periodista com a número 2 a les eleccions catalanes

Grau es va fer militant del partit el dia que Albert Rivera va abandonar la política en obtenir tan sols deu escons al Congrés

Ciutadans busca un cop d'efecte de cara a les eleccions del proper 14 de febrer per evitar la caiguda que li pronostiquen les enquestes o, fins i tot, una pèrdua de diputats encara més forta. La formació que liderarà a les eleccions Carlos Carrizosa ha vist en els darrers dies com les forces polítiques que té a banda i banda, el PSC i el PP, feien moviments que poden contribuir de forma decisiva a una patacada sense precedents dels taronges.

El moviment del PSC de situar Illa com a candidat, però també fitxatges destacats de C's, com el líder del partit a l'Ajuntament de Tarragona, Rubén Viñuales; se sumen a la sonada marxa de Lorena Roldán a un PP que ha sabut construir una llista transversal i farcida d'independents que havien estat a l'òrbita taronja, com la regidora barcelonina Eva Parera o l'expresident de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà.

Ciutadans busca els seus revulsius: Anna Grau seria la número 2 de Carrizosa

Davant de les ofensives del PSC i el PP que podrien ser letals per als seus interessos, Ciutadans també ha sortit a la cerca de revulsius que puguin fer més atractiva la seva candidatura, ara que el partit es troba en hores molt baixes i davant d'uns pronòstics electorals realment dolents. Segons ha avançat aquest dijous, 7 de gener, el diari 'ABC', en les properes hores es podria confirmar el nou fitxatge de Ciutadans per a la seva candidatura: la periodista Anna Grau podria ser la número 2 de Carlos Carrizosa a la llista per Barcelona.

La periodista Anna Grau, possible número 2 de Ciutadans a les eleccions de 2021.
La periodista Anna Grau, possible número 2 de Ciutadans a les eleccions de 2021. | TV3

Nascuda a Girona el 1967, Grau és llicenciada en Periodisme per la Universitat Autònoma de Barcelona i és autora de diversos llibres, com «El día que va a morir el presidente» o «¿Los españoles son de Marte y los catalanes de Venus?». Va ser corresponsal d'ABC a Nova York i actualment és col·laboradora de TVE, La Sexta, la Cadena SER i del programa 'Preguntes freqüents' de TV3, on ha polemitzat en diverses ocasions pels seus postulats àrduament contraris a l'independentisme.

Grau, afiliada a C's des de fa poc més d'un any

Grau es va afiliar a Ciutadans el novembre de 2019, just el dia que Albert Rivera abandonava la política després de la punxada del partit taronja a les darreres eleccions generals, obtenint tan sols deu escons al Congrés dels Diputats. El passat estiu, a més, va ser escollida presidenta de Societat Civil Catalana a Madrid. Segons la informació del diari 'ABC', al llarg d'aquest dijous s'ha de confirmar el fitxatge de Grau, que ocuparia el segon lloc per Barcelona, només per darrere de Carlos Carrizosa.

Aquesta és la plaça que havia d'ocupar Lorena Roldán, que feia públic ara fa una setmana que abandonava el vaixell de Ciutadans per passar a ser la número 2 del PP, al costat d'Alejandro Fernández. Ara, caldrà veure si el fitxatge d'Anna Grau per Ciutadans actua com a revulsiu per a la formació taronja i és capaç de frenar l'aparent sagnia de vots que pronostiquen les enquestes, o bé no té cap efecte en la tendència negativa per a la formació.