Els policies enviats a Catalunya denuncien que han cobrat 220 menys aquest mes

Alguns agents han vist com se'ls havien restat aquests diners en la nòmina d'abril

Imatge del furgó de la Policia Nacional
El sindicat CEP ha enviat una carta demanant que s'aclareixi tot | Cedida

La tardor passada es van enviar policies nacionals de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP), antidisturbis, a Catalunya com a reforç pels disturbis que es van produir en conèixer la sentència del procés. Aquests agents van rebre una compensació econòmica pel temps que van estar desplaçats a Catalunya però alguns d'ells ha vist com aquesta quantitat de diners els hi ha estat retirada en la nòmina d'aquest passat mes d'abril, segons recull 'El Confidencial Digital'.

Entre 140 i 220 euros detrets

El sindicat Confederació Espanyola de Policia (CEP) ha denunciat que a alguns agents antidisturbis se'ls hi ha detret entre 140 i 220 euros de l'última nòmina en concepte de 'Ren.Proud.Uni.' sense cap explicació. Una quantitat de diners que correspon a la compensació econòmica que es va establir pel temps que van estar desplaçats a Catalunya.

Aquesta compensació es va fixar a través de serveis extraordinaris fixos (per setmana) i variables (en funció de la intensitat del dispositiu on van estar), explica el mitjà citat anteriorment. Davant la sorpresa dels agents afectats per veure com se'ls retira aquesta quantitat de diners, el sindicat CEP ha fet arribar una carta a la Direcció Adjunta Operativa (DAO) de la Policia Nacional per conèixer quins són els motius que han portat a restar de la nòmina dels agents que van participar en aquesta operació de reforç de la nòmina d'abril.

Des del sindicat assenyalen que aquesta falta d'informació i que els agents afectats desconeguin perquè se'ls retira aquests diners comporta que es generi incertesa entre els agents i al mateix temps una «lesió patrimonial en la nòmina dels companys». És per això que en la seva carta CEP demana que l'Àrea de Seguiment i Coordinació enviï una nota informativa explicant què ha passat i quins en són els motius.


Comentaris

envia el comentari