Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Persona amb una lupa i monedes a les mans

L'antiga moneda que et pot solucionar la vida: paguen per ella fins a 250.000 €

Aquesta històrica moneda té un valor incalculable

Ja fa molt de temps que la pesseta va deixar de funcionar com a moneda d'ús al nostre país. Tot i això, encara són molts els col·leccionistes que segueixen guardant aquestes monedes: algunes valen milers d'euros.

Malgrat no estar en circulació i que ni tan sols el Banc d'Espanya les canvia, la veritat és que això no vol dir que hagin deixat de tenir valor. La venda d'alguns exemplars pot suposar una gran fortuna.

A més d'una afició, el col·leccionisme de monedes és una gran passió i, moltes vegades, una bona manera de guanyar-se la vida, sobretot si tens la sort de comptar amb algunes de les més buscades pels interessats.

Les pessetes entre les monedes amb més valor

La pesseta va ser la moneda oficial a Espanya durant ni més ni menys que 133 anys. Tot i que això ja fa molt de temps que va canviar, la veritat és que continua sent una moneda de gran valor entre els col·leccionistes.

Foto d'un munt de pessetes.
Malgrat que ja no pots canviar les pessetes per euros, tenen un gran valor per als col·leccionistes. | Getty Images

De fet, els preus d'alguns exemplars només són superats per algunes monedes rares dels Estats Units. Per això, els col·leccionistes i amants de les monedes mai no deixen d'indagar i revisar quines pessetes tenen i quantes estan a la venda. Algunes amaguen una enorme fortuna.

És el cas, per exemple, d'aquesta moneda estranya que et pot fer molt ric. En concret, es ven per 250.000 €, cosa que la converteix en una de les que tenen més valor al mercat. I no són pocs qui lluiten per aconseguir-la.

Aquesta és la moneda que et pot fer ric a l'instant

La moneda amb què pots guanyar fins a 250.000 € dins del mercat del col·leccionisme és una molt especial. És la moneda de 100 pessetes d'or, una de les que tenen més valor de tota la història d'Espanya.

En concret, aquesta moneda data de l'any 1870 i, encara crida l'atenció a causa de la seva llarga història, també ho fa per altres factors. Un n'és la seva escassetat. De fet, només es coneix que hi hagi un total de 12 exemplars. Sis d'aquestes monedes estan actualment en mans de particulars. Les altres sis, però, es troben a la Fàbrica de la Moneda i Timbre del nostre país.

Foto moneda 100 pessetes
Aquesta és la moneda 100 pessetes d'or que val 250.000 € | NUMISMÀTICA

Encara hi ha una gran quantitat de pessetes a Espanya

Com veus, tot i que aquesta moneda no és fàcil de tenir, moltes altres sí que és senzill tenir-les guardades a casa. Per això, en el cas que siguis un d'aquells nostàlgics que mai no desitja desfer-se de les seves antigues monedes, has de saber que potser tens un tresor amagat. Si encara comptes amb alguns exemplars als teus calaixos, el millor és que treguis les teves monedes i coneguis quin valor tenen al mercat actual.

Segons dades del Banc d'Espanya, queden per canviar 266.051 milions de pessetes, és a dir, 1.575 milions d'euros. La veritat és que moltes poden tenir un valor monetari, a més del sentimental.

Què fer si conserves pessetes a casa

Per això, en el cas que tinguis algunes monedes de pesseta encara a casa, el millor que pots fer és informar-te per saber si tenen algun valor. Per fer-ho, pots entrar a portals web de subhastes en línia, però també a botigues físiques.

En aquests llocs un expert pot taxar les monedes per ajudar-te a conèixer si tens un tresor amagat a casa. Si és així, les pots vendre per Internet o a les botigues, tot dependrà del seu preu al mercat actual.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp