Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge del doctor Antoni Trilla

L'avís del doctor Trilla sobre la Covid-19 a Catalunya: «És bastant proper»

Antoni Trilla explica que estem molt a prop de conviure amb la Covid-19 sense que faci «massa mal» i posa data a la retirada definitiva de mascaretes

Catalunya respira. I ho fa, bàsicament, perquè sembla que la Covid-19 comença a donar treva. En aquest context, el Cap d'Epidemiologia de l'Hospital Clínic de Barcelona, Antoni Trilla, ha explicat a 'El Matí de Catalunya Ràdio' que estem molt a prop de conviure amb la Covid-19 sense que faci «massa mal». 

En altres paraules, segons Trilla, estem molt a prop de que la Covid-19 es converteixi en un virus endèmic. «La possibilitat és bastant propera», diu Trilla.
Per més inri, el doctor ha anat més enllà i ha situat els mesos de març i abril, per a la retirada de mascaretes en interiors. «Sent prudent, la situaria al març-abril», diu. 

Així mateix, el doctor està segur que «hi haurà una setena onada de contagis, potser a la tardor, però sense cap drama». Per això, insisteix: cal anar amb molt de compte, però estem en un «bon moment». 

Guerri, a la contra: la mascareta en interiors encara no s'ha d'enretirar

Per contra, el coordinador de la unitat covid-19 a l'Hospital del Mar, Robert Güerri, ha apostat per mantenir les mascaretes en interiors «com més temps millor». Malgrat això, ha apuntat que la decisió és política, i també social, i per això ha augurat que aquesta restricció s'eliminarà de forma «imminent». 

«Jo seria més conservador», ha dit en declaracions a 'Filling the sink', el podcast de Catalan News, que es publica dissabte. 

Amb tot, espera veure si potser s'opta per mantenir-les en el transport públic o en centres sanitaris, on creu que s'haurien de quedar «molt més temps»per evitar transmissions a gent vulnerable. Pel que fa a la situació de la pandèmia, ha augurat que la sisena onada, com a gran onada, serà «la definitiva».

Güerri ha valorat que actualment es dona una situació que no s'havia donat mai, amb un alt percentatge de la població vacunada i una bona part immunitzada per les infeccions que es van produir durant la darrera onada. 

A més, ha recordat que la variant òmicron és molt transmissible però menys violenta que les prèvies. Tot plegat fa que hi hagi certa immunitat col·lectiva que li permet predir que el virus ho tindrà «més difícil per tornar a fer una onada» com les prèvies.