Imatge de diversos vehicles dels Mossos i un del SEM al carrer Aragó de Barcelona

Antonio, el català fart dels okupes que ha envestit el seu Audi contra el seu local

Li han okupat l'immoble on guarda els cotxes del seu antic taller

Un conductor ha envestit el seu cotxe intencionadament contra un local aquest matí de divendres al carrer Aragó de Barcelona. Però no era un local a l'atzar: era el seu. De fet, el conductor és Antonio M.R., el propietari del local, un empresari fart que uns okupes s'hagin instal·lat al seu immoble.

Els Mossos han intervingut en els fets que, per sort, no han causat danys a persones, i han detingut Antonio, de nacionalitat espanyola i 76 anys. L'home assegura que fa dies que intenta negociar amb els okupes. Com que les converses no han arribat a bon port, aquest divendres ha decidit tirar pel dret i venjar-se dels qui han pres el seu local a la força i li han canviat el nom pel de La Mecànica.

L'immoble en qüestió estava abandonat, però pertany a la constructora Montemar S.A, una de les empreses que regenta Antonio, tal com avança 'El Español'. Segons explica Antonio, els okupes van dir als Mossos que «feia mesos que estaven dins» el local: «Menteixen. Els Mossos els van fer fora a la nit i van tornar a entrar, atrinxerant-se».

El mitjà citat ha intentat parlar amb Antonio, però ha estat impossible. «Serà complicat parlar amb ell avui», han apuntat des de Sweet Sitges, un altre dels negocis, en aquest cas turístic, que gestiona l'empresari al Garraf. Però segons fonts properes al protagonista, hauria intentat negociar amb els okupes fins i tot aquest matí, abans d'estampar el cotxe contra l'edifici: «S'ha presentat amb documents. Els hi ha mostrat els papers de la casa i els hi ha explicat el procés d'expropiació. No li han fet cas».

Era un taller i Antonio encara hi té els cotxes

La negativa dels okupes a entrar en raó ha portat Antonio a envestir el seu Audi contra La Mecànica, la casa okupa en què han transformat el seu local, que era antigament un taller de cotxes, segons explica 'El Español'. A més, asseguren que Antonio encara hi té els seus cotxes dins.

«Ell només volia desmuntar la trinxera», defensen fonts properes a l'empresari. Els okupes haurien col·locat cadires i una porta per protegir l'entrada del local i, segons les fonts, l'empresari només hauria «plantat el cotxe a l'entrada per forçar la porta», negant que es tracti d'un intent d'homicidi. Però els okupes no pensen el mateix i defensen que els ha intentat atropellar.

El que està clar és que la situació ha estat molt tensa al carrer Aragó, zona on sembla que Antonio ja hauria tingut alguna disputa amb alguna comunitat de propietaris propera a l'edifici. La família de l'empresari afegeix que els okupes han trencat els vidres del vehicle d'Antonio i han colpejat l'Audi. Les versions, per tant, són completament contradictòries.

De moment, s'acusa Antonio de desordre públic, atemptat contra l'autoritat i desobediència, ja que s'ha resistit a què el detinguessin. Per la seva banda, els okupes continuen dins, per molèstia dels veïns que, que denuncien que els okupes munten escàndols en ple carrer i que en plena pandèmia hi podia haver 40 persones dins del local on, per cert, continuen els cotxes d'Antonio, que tampoc pot recuperar.