Imatge de diversos vehicles dels Mossos i un del SEM al carrer Aragó de Barcelona

Detenen un home a Barcelona per xocar intencionadament contra un local okupat

El conductor és el propietari de l'espai, okupat des de fa uns dies per tres col·lectius del barri

Els Mossos d'Esquadra han detingut el conductor d'un cotxe que ha xocat intencionadament contra un local al carrer Aragó de Barcelona, segons ha informat la policia catalana, que ha assegurat que no s'han produït danys personals, tot i que el digital 'El Caso' ha reportat que una persona ha patit un atac de nervis. El detingut, de nacionalitat espanyola, és el propietari del local, que està okupat des de fa uns dies per tres col·lectius del barri.

Els fets s'han produït pocs minuts abans de les deu del matí, quan un cotxe d'alta gamma de color negre s'ha encastat contra 'La Mecánica', un local okupat des de fa pocs dies pel Sindicat d'Habitatge Eixample Dret, la Xarxa de Suport Sagrada Família i la Comuna d'Aliments. Els Mossos i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut el conductor del vehicle, que ha resultat ser el propietari del local.

Intent de desallotjament

Segons ha explicat el Sindicat d'Habitatge Eixample Dret a través de les xarxes socials, que es tractaria d'un intent d'atropellament per part de la propietat del local. Així mateix, asseguren que els Mossos han intentat desallotjar-los, alhora que han denunciat que fa dies que alguns pinxos rondaven per les proximitats del local assetjant-los i que el propietari els volia desallotjar de «manera il·legal».

L'okupació del local, que segons afirmen està desocupat des de fa més d'una dècada, s'ha realitzat conjuntament amb la Xarxa de Suport Sagrada Família i la Comuna d'Aliments. Els tres col·lectius responsables, segons explicava el digital 'La Directa', asseguren que l’okupació ha arribat després de «negatives i evasives» per part de l'Ajuntament de Barcelona a les peticions per la cessió d'un espai on trobar-se i dur a terme la seva activitat.