Imatge d'un grup d'agents de la Policia Local d'Alacant

Abandona al seu fill de 2 sota la pluja en un celobert a València

Els veïns van donar l'alerta a la policia local d'Elx, a Alacant, en escoltar els plors d'un menor

Detinguda una dona a Elx, Alacant, després de deixar el seu fill tancat al pati de llums sota un para-sol. Els agents de la Policia van dirigir-se al lloc dels fets en rebre l'avís d'un veí, i en arribar van trobar al pati de llums a un menor sol, mullat per la pluja i els seus orins. La mare va ser detinguda com a presumpta autora d'un delicte d'abandonament de menors.

L'infant no sap com va arribar al pati

La Policia va rebre l'avís el divendres 27 de novembre a les 12 del migdia. Un veí va decidir trucar als agents perquè feia una hora que escoltava el plor d'un infant. Així doncs, una unitat de la Policia Local d'Elx es va traslladar al lloc, on es van adonar que els plors procedien d'un pati de llums. Gràcies a la col·laboració d'una veïna, i amb l'ajuda d'una escala, van poder accedir-hi. 

El nen de dos anys, es trobava en pijama sota un para-sol de platja i sobre un matalàs per a mascotes. A més, el petit estava mullat per la pluja i la seva orina. Els agents expliquen que el nen estava «clarament nerviós i tremolós pel fred». L'infant és tan petit que no ha pogut explicar com va arribar al pati ni com es va quedar tancat. 

L'agent que va salvar-lo, va intentar accedir des del pati a l'habitatge amb la intenció d'aclarir els fets i per descartar que hi hagués una situació de risc per a terceres persones. No obstant això, tant la porta d'accés com les finestres estaven tancades. Ara bé, va poder veure a un jove dormint, que quan van aconseguir despertar-lo, va explicar que desconeixia on era la seva mare i que el seu pare estava treballant. 

No obstant això, l'agent va descobrir que la porta d'accés al pati de llums estava encallada amb mobles i les finestres tancades des de l'interior. La dotació policial va iniciar les gestions per localitzar els pares dels menors, moment en què va aparèixer a l'habitatge la mare amb un altre dels seus fills.

La dona es va mostrar sorpresa. Va explicar als agents que havia anat al dentista amb el seu fill i que desconeixia què havia passat. Els agents van trobar indicis per detenir-la per un delicte d'abandonament de menors.

Traslladat a un centre

Després de traslladar a l'infant a un centre de salut i determinar que es trobava en bon estat, una dotació de la Unitat de Menors i Persones Vulnerables (UMEV) va portar-lo a la Llar Provincial, i els seus germans van quedar a càrrec dels avis.

La mare haurà d'explicar què va passar i per què el menor estava sol en una situació de vulnerabilitat evident. El codi penal recull el delicte per abandonament d'un menor quan els pares, tutors o guardadors legals els deixen desproveïts de la protecció que la persona encarregada està obligada a brindar.