Gent passejant per Reus

Antonio i Maria, els noms més repetits a Catalunya

La llista d'Idescat recull els noms i cognoms més comuns a Catalunya

Antonio i Maria són els dos noms que encapçalen el rànquing a la llista de l'Idescat. L'Institut d'Estadística Català ha publicat, per ordre quantitatiu, els noms i cognoms més freqüents del 2021 a Catalunya.

A banda de recollir els noms, l'estadística d'Idescat també mostra el nombre de persones que es diuen de la mateixa manera, així com el percentatge de població que ocupen. En total, el rànquing registra fins a 45.467 noms diferents.

El llistat també compta amb una opció de cerca per buscar noms i cognoms concrets directament, sense necessitat de revisar-los un per un.

Antonio i Maria: primers de la llista

Segons les dades d'Idescat, el nom més repetit entre els catalans és Antonio. En total hi ha 92.167 habitants que s'anomenen així. Aquesta xifra equival a l'11,87% de la població. En segona posició s'hi troba Maria/María, tot un clàssic. Hi ha 91.172 catalanes que reben aquest nom i equivalen a l'11,74% de la ciutadania.

Els altres noms femenins que més destaquen són Montserrat i María del Carmen, que se situen en quarta i sisena posició del rànquing. En total hi ha 76.805 Montserrats, és a dir, un 9,89% del total. El nom de María del Carmen es repeteix en 70.588 ocasions, un 9,09% de la població s'anomena així.

En el cas dels noms masculins, els més comuns que apareixen són José i Jordi, ocupen el tercer i cinquè lloc respectivament. Pel que fa a José, n'hi ha 87.434, equivalent a l'11,26% del total. D'altra banda, hi ha 72.541 Jordis a tot Catalunya, un 9,43%.

Noms més freqüents per província

L'estadística d'Idescat també permet veure les llistes en funció del lloc de residència a Catalunya. D'aquesta manera, es poden saber els noms i cognoms més comuns en cada província o, fins i tot, comarca.

A la província de Barcelona, es repeteixen els noms d'Antonio, amb 70.727 resultats, i Maria, amb 65.703. En el cas de Girona i Lleida, els rànquings són encapçalats per les Maries i els Jordis. José i Antonio són els noms que més es repeteixen a la província de Tarragona.

Garcia i Martínez, els cognoms més comuns

Idescat també recull el llistat de cognoms a Catalunya. Segons les dades de l'estadística, els més freqüents són Garcia i Martínez.

Garcia ocupa la primera posició. En total hi ha 168.733 persones que el comparteixen com a primer cognom. A continuació s'hi troba Martínez, que es repeteix com a primer cognom en 118.464 ocasions. El rànquing segueix amb López, Sánchez, Rodríguez i Fernández.