Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Calendari escolar

L'anunci del Govern sobre totes les escoles de Catalunya de cara al curs vinent

Educació ampliarà pel curs vinent la plantilla de professionals dels centres educatius

El Govern ha aprovat l'ampliació de la plantilla de professionals als centres educatius en 2.441 persones pel pròxim curs escolar. En concret, hi haurà 1.112 dotacions de professorat a infantil, primària, secundària i batxillerat, i 1.022 de formació professional. Una mesura que ajudarà a reforçar l'atenció, a reduir les ràtios i potenciarà la igualtat d'oportunitats.

A més, s'ampliaran fins a 184 les dotacions per a professionals d'atenció educativa a infantil, a 78 per a l'escolarització en l'escola inclusiva i a 17 per a itineraris formatius específics.

Un increment que no només afectarà de forma específica al professorat dels centres escolars, sinó que també hi haurà 19 dotacions de personal d'administració i tècnic per integració de centres a la xarxa pública i 9 de personal d'administració i tècnic en centres de formació d'adults en centres penitenciaris.

Imatge d'una classe en una escola amb una nena aixecant la mà
El Govern defensa que aquesta nova mesura reforçarà l'atenció a les aules. | Pixabay

El Govern implementa noves mesures de cara al curs vinent

D'altra banda, el Govern ha aprovat també l'aplicació d'un complement específic vinculat a l'exercici de direcció d'un equip d'assessorament i orientació psicopedagògica (EAP) per al personal funcionari del cos de diplomatura, treball social, que dirigeixi un equip d'aquestes característiques.

D'aquesta manera, el personal funcionari d'aquest cos percebrà els corresponents components del complement específic en la mateixa quantia que l'establerta per al personal docent que exerceix aquestes mateixes funcions de direcció.

Per aquest any 2022, aquesta quantitat és de 897,66 euros mensuals, una xifra que inclou el component singular de càrrec, 471,67 euros, i el component singular de lloc, 425,99 euros. Aquest complement es rebrà amb caràcter retroactiu des de l'1 de setembre de 2021.

A més, també s'ha aprovat el complement específic de coordinador de les unitats d'acompanyament i orientació (UAO) al Departament. Es tracta d'un complement de 390 euros que tindrà efecte des del 31 de gener del 2022 fins al 31 d'agost del 2024, el període de temps que dura el programa de les unitats d'acompanyament i orientació personal i familiar de l'alumnat vulnerable.