Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels Bombers de Barcelona en un operatiu.

Desallotjaments i confinaments ara mateix en una empresa de Catalunya per una fuita

Els Bombers treballen ara mateix a la zona i demanat confinar les naus del costat

Alerta en una empresa de Cornellà de Llobregat. Els Bombers de la Generalitat treballen ara mateix en una empresa de fabricació d'ingredients farmacèutics per una fuita en un tanc de vinil de pinilina i clorur de metalinina en estat gasós. 

Els Bombers expliquen que, per seguretat, han procedit a desallotjar l'empresa. També han optat per confinar les naus del voltant. L'avís de la fuita s'ha rebut a les 12.21 hores d'aquest dimarts, 5 de juliol. 

La fuita s'ha produït a l'interior de les naus que estan situades a la carretera de l'Hospitalet i a hores d'ara no consten persones ferides. Els treballadors de l'empresa han pogut sortir ja de l'espai, tot i que en primera instància han estat confinats.

Els Bombers hi treballen a hores d'ara

Els Bombers de la Generalitat, just després de l'avís, s'hi han personat amb fins a 9 dotacions. També hi han dut el Furgó de Risc Químic i el Grup especialitzat de Riscos Tecnològics (GRIT).

Segons explica La Premsa del Baix, s'ha tallat el tram de la rotonda de l'espai des del McDonald's fins la rotonda on hi ha el concessionari Volvo. A resultes de l'incident, Protecció Civil ha Per ha posat el pla d'emergències PLASEQCAT en Categoria 1, però encara no activa pla perquè no hi ha hagut afectació exterior ni tampoc ferits.

Jornada d'alertes en diferents punts de Catalunya

Més enllà de les alertes pels incendis, aquest dimarts Protecció Civil ha activat una alerta a la comarca d'Osona perquè es preveu que els nivells d'ozó troposfèric siguin elevats. Hi ha la possibilitat que se superi el llindar d'informació.

Els efectes que l'ozó pot provocar sobre la salut de les persones són tos, irritacions a la faringe, el coll i els ulls, i dificultats respiratòries com la gola seca. D'altra banda, cal destacar que també pot produir altres problemes respiratoris com una major incidència i un agreujament de l'asma, la reducció de la funció pulmonar. 

Per això, des de Protecció Civil s'ha demanat anar en màxima alerta a la Plana de Vic.