La consellera Meritxell Budó en una compareixença el dia 2 de març de 2021

Ho acaba d'anunciar el Govern: Ja hi ha data pel final del toc de queda

La portaveu de l'executiu català assegura que, si les dades continuen com ara, s'eliminarà aquesta restricció

Bones notícies per a tots aquells que tenen ganes de poder fer vida al carrer de nit. I és que, segons ha anunciat el Govern, el toc de queda a Catalunya té els dies comptats. Concretament ha estat Meritxell Budó, consellera de Presidència i portaveu de l'executiu català, qui ha apuntat en una entrevista a 'La 2' que no serà necessari mantenir el toc de queda nocturn a partir del 9 de maig, sempre que les dades epidemiològiques continuïn com fins ara. En algunes compareixences públiques ja s'havia deixat caure aquesta possibilitat, però avui Budó ha fet un pas més posant aquest únic condicionant per a poder tornar a la normalitat nocturna al país.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Cal recordar que el dia 9 de maig s'acaba l'estat d'alarma decretat pel govern espanyol i aquesta podria ser una data que marqui un abans i un després en la lluita contra la pandèmia. A partir d'aquest dia, seran les comunitats autònomes qui gestionin totes les restriccions (amb l'aval sempre, això sí, del Tribunal Superior de Justícia). De cara a aquest escenari, Budó ha explicat que el Consell Executiu de demà dimarts aprovarà «en principi» un marc normatiu per poder aplicar un toc de queda o confinaments perimetrals més enllà del 9 de maig.

Sigui com sigui, les dades epidemiològiques són les que acabaran marcant la pauta a ser a l'hora d'eliminar o imposar més restriccions. Ara per ara, tot i una clara estabilització dels indicadors, aquest continuen lleugerament per sobre del que seria desitjable. En tot cas, la campanya de vacunació també provocarà que la incidència del virus al país sigui menor amb el pas dels dies i les setmanes.

El DOGC publica la pròrroga de les restriccions contra la covid, amb les petites modificacions anunciades

Més enllà dels presagis de Meritxell Budó, aquest dilluns s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat la pròrroga de la majoria de restriccions contra la Covid-19 fins al 9 de maig. La nova resolució inclou les petites modificacions anunciades pel Govern el passat divendres: l'eliminació del topall de les 20.00 hores en l'horari dels parcs infantils i el permís per celebrar assemblees esportives de manera presencial amb un 50% de l'aforament i amb un nombre màxim de 500 persones -1.000 en espais oberts o amb ventilació forçada-. La resta de mesures es mantenen fins al diumenge 9 de maig, quan decau l'estat d'alarma, i quan ja s'ha anunciat que s'ampliarà l'horari de la restauració fins a les 23.00 hores.