Un agent de la Guàrdia Civil de Trànsit

L'anunci de la Guàrdia Civil a tots els conductors: fes això per evitar robatoris

Els usuaris de les carreteres podrien ser víctimes de robatoris

Si tens previst agafar el cotxe aquests dies, presta especial atenció. La Guàrdia Civil ha alertat de la tècnica que fan servir els delinqüents per robar als conductors: et prenen totes les teves pertinences sense que te n'adonis.

Ja hem après que els grups delictius aprofiten qualsevol ocasió per fer les seves operacions. En aquesta ocasió, els lladres es lucren de la bona voluntat dels conductors, fent-los creure que han patit una avaria amb el cotxe.

L'important avís que ha llançat la Guàrdia Civil

Els usuaris de les carreteres podrien estar en perill, així ho ha fet saber el cos de seguretat de l'Estat a través de les xarxes socials. En el seu comunicat, la Guàrdia Civil ha avisat els ciutadans perquè no caiguin al parany dels lladres.

Com han fet saber, els estafadors fingeixen una avaria del cotxe al mig de la carretera. «Observes que hi ha un vehicle al voral que suposadament està avariat i els seus ocupants estan demanant ajuda. Si no ho veus clar, desconfia i avisa el 062. Alguns delinqüents simulen avaries», han publicat els agents.

No es tracta de cap novetat, aquests grups delictius fa dècades que apliquen la mateixa estratègia. Tot i això, sembla que la pràctica s'ha accentuat en els últims dies i, fins i tot, s'ha anat perfeccionant.

Aquest és el mètode que fan servir els delinqüents

Els delinqüents s'aprofiten de la bona fe dels conductors per fer els seus robatoris. Així doncs, perquè les víctimes piquin, simulen que han patit una avaria. Aquesta tècnica és molt freqüent en àrees de descans, estacions de servei i carreteres poc freqüentades.

El procés que segueixen és ben senzill. Els estafadors aturen el cotxe a la vora de la via i criden l'atenció dels usuaris que passen pel seu costat per, suposadament, demanar-los ajuda.

Tot i això, en el moment en què la víctima es baixa del vehicle, un dels delinqüents comença a distreure'l. Mentrestant, l'altre aprofita per prendre-li les pertinences que guarda al cotxe.

Foto d'una persona traient el braç per la finestreta del cotxe.
Els delinqüents fingeixen una avaria del seu cotxe enmig de la carretera. | Getty Images
 

Una altra tècnica que fan servir els delinqüents per robar als conductors

No obstant això, aquesta no es tracta de l'única estratègia que fan servir els grups delictius per robar els conductors. Aquesta segona versió se sol dur a terme tant a carreteres com a autopistes.

En aquesta ocasió, els delinqüents fan senyals lluminosos per avisar-te que has d'aturar-te. Un cop ho fas, el segon pas consisteix a inventar-se que el teu cotxe té una avaria. A més, alerten que el teu vehicle té una roda punxada, una llum sense funcionar o qualsevol altra avaria important.

El mètode que fan servir és el mateix que en el primer cas. Mentre un dels delinqüents fa veure que vol ajudar-te, l'altre aprofita per robar-te tots els objectes personals.

Els Mossos d'Esquadra van compartir a les seves xarxes socials un cas real de robatori a l'autopista, captat per les càmeres de trànsit. S'hi pot observar tot el procediment que duen a terme els delinqüents.

El que recomanen les autoritats

Els cossos de seguretat han compartit una sèrie de consells per evitar que els conductors caiguin a les trampes d'aquests grups delictius. En aquest sentit, els agents recomanen que, en cas de trobar-te en una situació com aquesta, el millor és aturar el vehicle en una zona il·luminada, freqüentada i vigilada.

De la mateixa manera, és important tenir controlades les pertinences en tot moment i, en cas de detectar moviments sospitosos, cal avisar el 062.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp