YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Anunci imminent de Pablo Iglesias: «Serà en 15 dies»

El líder de Podem avança que s'aprovarà la prohibició dels desnonaments

Pedro Sánchez i Pablo Iglesias cara a cara
El líder de Podem avança que s'aprovarà la prohibició dels desnonaments | Libertad Digital

Pablo Iglesias s'ha sortit amb la seva. Després d'una tensa negociació en el si de govern espanyol, el vicepresident segon i líder de Podem ha anunciat al Congrés l'aprovació imminent d'una mesura per prohibir els desnonaments. Segons ha avançat, segurament serà en forma de decret, d'aquí a dues setmanes.

Amb l'anunci que ha fet Pablo Iglesias fa uns instants, es tanca un dels grans temes que tenia enfrontat al govern de Pedro Sánchez. I Unides Podem aconsegueix una de les seves grans demandes a les portes del debat dels pressupostos.

El vicepresident segon i ministre d'Afers Socials i Agenda 2030, Pablo Iglesias, ha anunciat al Congrés que en 15 dies s'aprovarà, segurament mitjançant decret, la prohibició dels desnonaments sense solució habitacional. Iglesias i Sánchez havien arribat a un acord durant les últimes hores per aprovar-lo en un Consell de Ministres.

Finalment, Pedro Sánchez ha cedit a una de les principals demandes d'Unides Podem, amb Pablo Iglesias al capdavant, que vol aprofitar el debat dels pressupostos per aprovar la seva agenda social amb mesures estrella com la dels desnonaments.

La proposta era tan important per a la formació, que el mateix Iglesias va amenaçar de desmarcar-se del projecte dels pressupostos i va signar amb ERC i Bildu una esmena conjunta als comptes. Tota una declaració d'intencions que enfrontava els dos socis de govern en el moment més important de la legislatura.

L'esmena presentada per ERC i Bildu, amb Unides Podem, va ser rebutjada amb els vots de PSOE, però Iglesias i Sánchez van acordar finalment resoldre la disputa amb l'aprovació d'un decret al Consell de Ministres. Pablo Iglesias ha pogut anunciar per fi que això tindrà lloc de forma imminent.

Ho ha fet en la Comissió Mixta de Seguiment de l'Estratègia Espanyola per assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni. Allà, al Congrés, ha explicat que la seva vicepresidència i el ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que dirigeix José Luis Ábalos, treballen ja per tenir el decret llest com abans millor.

Pablo Iglesias es reivindica

«De vegades les discrepàncies i les diferències es tradueixen en mesures positives per a la gent. És una cosa que hem de posar en valor», ha assegurat el vicepresident segon, en referència a les disputes al si de govern espanyol motivades, sobretot, per aquesta qüestió. Iglesias també ha reivindicat la seva tasca de pressió exercida sobre el sector socialista del govern espanyol.

«La meva obligació com a vicepresident de Drets Socials i Agenda 2030 i coordinador de les polítiques socials d'aquest govern, com em va encarregar el president, és vetllar per la política social del govern espanyol i pel compliment de l'agenda», ha afirmat Pablo Iglesias. «Per això he de fer tot el que estigui a la meva mà per evitar que es faci fora qualsevol família durant la pandèmia que estem vivint», afegia.

La qüestió dels desnonaments ha donat que parlar durant les últimes setmanes, no només perquè ha enfrontat les dues faccions del govern espanyol, sinó també per la polèmica suscitada per alguns desnonaments executats per la policia a la vora del toc de queda. La imatge de famílies amb menors al carrer durant la pandèmia ha originat un debat social.

Ara caldrà veure com encaixa el cop l'altra facció del govern espanyol, encapçalada pel sector econòmic, sobretot la ministra d'Economia, Nadia Calviño, i el de Seguretat Social, José Luis Escrivá, que temen que l'agenda social de Podem condicioni les relacions amb la Unió Europea i la gestió de les ajudes.


Comentaris

envia el comentari