Imatge de diversos tubs amb boletes de diferents colors de la loteria

Anuncien un canvi important en una loteria a partir d'ara

Loteries i Apostes de l'Estat ha anunciat que la Bonoloto també es jugarà els diumenges

La Bonoloto és un dels sorteigs de loteria més populars, juntament amb altres com ara la Primitiva. Aquest sorteig que fa més de trenta anys que se celebra i reparteix diàriament suculents premis milionaris. Ara, l'administració de loteria ha anunciat un canvi important en aquest sorteig. La Bonoloto es jugava cada dia de dilluns a dissabte, però a partir d'aquesta setmana també es jugarà els diumenges. 

Aquesta modificació porta dues conseqüències a tenir en compte i qui participa normalment en aquest sorteig ha de tenir present els nous canvis de la Bonoloto. La primera conseqüència és que també es jugarà els diumenges per a aquelles persones que tinguin subscripcions de més d'un sorteig a la setmana. La segona, que per a jugar cada dia de la setmana caldrà deshabilitar la subscripció actual. Així funcionarà la Bonoloto d'ara endavant.

Canvi important en la Bonoloto

Loteries i Apostes de l'Estat ha confirmat que la Bonoloto serà el primer sorteig que se celebrarà tots els dies de la setmana. El primer sorteig en diumenge serà el pròxim 25 de setembre, aquesta mateixa setmana. A partir d'avui, la Bonoloto es juga de dilluns a diumenge.

Qui vulgui jugar tots els dies de la setmana ha de deshabilitar la subscripció anual i fer una nova subscripció amb aposta setmanal. En principi, s'hauria d'haver fet abans del dilluns 19 de setembre, però el termini s'ha ampliat sempre que la nova subscripció no afecti els sorteigs d'aquesta setmana.

Primer pla d'una mà omplint una butlleta de la loteria
La Bonoloto es podrà jugar tots els dies a partir d'ara. | Getty Images

Es tracta d'un canvi important per a totes aquelles persones que solen jugar a la Bonoloto. Un cop modificades les subscripcions es podrà participar en els sorteigs diaris de dilluns a diumenge sense cap mena de problema. A més, el sorteig manté la mateixa mecànica, sense canvis.

Així funciona el sorteig

La Bonoloto és un sorteig que se celebra des del 1988 i consisteix en apostes diàries de sis números de l'1 al 49, és a dir, s'ha de seleccionar un mínim de 6 números en una taula de 49 xifres. Ho pot fer el mateix jugador o deixar que el sistema ho faci automàticament de manera aleatòria.

Cada aposta té un preu de 0,50 €, encara que l'aposta mínima és d'1 € (dues apostes). Si participes en diversos sorteigs, pots incloure una única aposta. La meitat dels diners recaptats es destinen a diferents premis i en la modalitat múltiple es poden seleccionar fins a 11 números.

La particularitat de la Bonoloto és que el pot no té cap límit i es va acumulant fins que algú encerta els sis números. El màxim pot de la Bonoloto entregat fins ara va ser de 7,6 milions d'euros. Va ser l'11 de desembre del 2018 i el premi va caure a Alzira, València.

Divendres van guanyar un nou pot

Sense anar-ne més lluny, el darrer divendres hi va haver dos encertants de la primera categoria i es van emportar un pot de gairebé 500.000 €. Les butlletes es van vendre a Jaén i Castilleja de la Cuesta (Sevilla). També hi va haver tres encertants de la segona categoria, que es van emportar un premi de 62.000 €.

A l'últim resultat de la Bonoloto celebrat el dissabte 17 de setembre va sortir premiada la combinació següent: 8, 19, 22, 34, 40 i 44. El número complementari va ser el 31 i el reintegrament, el 0. Avui es tornen a posar en joc milers d'euros i s'inicia aquesta nova etapa del popular sorteig.

▶️ Vídeo del dia