Dues persones amb bitllets de loteria

La família sevillana que ha passat del barri més pobre a ser rica amb la loteria

Antonio i Remedios viuen amb els seus dos fills a Sevilla

Guanyar la loteria et canvia la vida radicalment, però a uns canvia més que a altres. I si no que ho diguin a Antonio i Remedios, que vivien al barri més pobre d'Espanya amb els seus dos fills i han guanyat la loteria. Ara són rics, encara que no tenen intenció de mudar-se del barri.

Molts espanyols juguen a la loteria cada dia amb l'esperança de canviar la seva vida. I això és el que els hi va passar a aquesta família resident al barri de Las Tres Mil Viviendas de Sevilla. Aquesta zona deprimida al sud de Sevilla es considera un dels barris marginals més perillosos.

De vegades la sort cau als llocs on més ho necessiten, i aquest ha estat el cas del Sorteig Extraordinari d'Estiu de l'ONCE. El sorteig va deixar un bon pessic al barri, concretament a la família d'Antonio i Remedios. Ara, el matrimoni ja sap en què es gastarà part dels diners.

Sempre compraven loteria

Antonio i Remedios, amb dos fills a càrrec, solien jugar a la loteria amb l'esperança de sortir de la misèria. Compraven habitualment algunes butlletes de diferents sortejos de loteria per provar sort. I aquest estiu van apostar per quatre cupons d'un venedor de l'ONCE que ja coneixien.

Imatge de diversos cupons de l'ONCE
Van participar en el sorteig de l'estiu de l'ONCE | ONCE

Aquest home els solia fiar el pagament, ja que no solien tenir diners per pagar les apostes. Antonio i Remedios es dediquen a la venda ambulant, així que, quan aconseguien una mica de caixa, el primer que feien era tornar els diners al venedor. Així van aconseguir els tiquets del sorteig d'estiu.

Tot i que no els va tocar el premi gran de 15 milions d'euros, sí que van resultar premiats amb un dels 10 premis petits. En total, el sorteig del 15 d'agost va deixar un milió d'euros per a aquesta família. Quan Remedios va rebre la notícia, no podia creure el que estava escoltant.

El primer que han fet

Antonio i Remedios són un matrimoni humil que ven fruita i verdura pels mercats ambulants de la zona. La cosa fa temps que està força malament i els seus ingressos han baixat, així que amb prou feines tenien per anar tirant. Per això, jugaven a la loteria amb la il·lusió de poder canviar la situació.

«Vaig haver de comprovar el missatge diverses vegades perquè no m'ho podia creure», va explicar l'afortunada. Havia estat precisament ella qui havia comprat els números, i per primera vegada a la vida la sort li somreia. El primer que van fer, com no podia ser altrament, va ser anar a veure el venedor.

Antonio i Remedios van tornar els diners prestats i li van donar la sorprenent notícia plens d'alegria. Rafael, que així és com es diu el venedor de cupons, es va posar molt feliç. «Que bé que hagi tocat aquí un premi gros, perquè hi ha molta necessitat i segur ajudarà gent que ho necessita», va dir.

▶️ Vídeo del dia

En què es gastaran els diners

Antonio i Remedios ara són rics i podran donar als seus fills una vida millor, que era el que somiaven. Lluny del que podia semblar, entre els seus plans no hi ha canviar de barri, ja que se senten molt units a ell. El que sí que faran és destinar una part del premi a comprar una casa millor i més gran.

Imatge del barri de Las Tres Mils Viviendas a Sevilla
Barri de Las Tres Mils Viviendas a Sevilla | Arxiu

El barri sevillà de Las Tres Mil Viviendas té una renda mitjana anual de 5.112 euros. Una de les famílies castigades per la crisi era la d'Antonio i Remedios, que tenien molts problemes per arribar a final de mes. Però ara podran sortir de la misèria, encara que sense oblidar les seves arrels.

Aquests cops de sort no són gens habituals al barri sevillà, on ara no es comenta res més. Tot i els problemes quotidians, Rafa assegura que «hi ha molt bona gent» i que Antonio i Remedios «s'ho mereixen». També s'alegra pels dos fills petits del matrimoni.