Imatge de diversos dècims de la loteria

L'únic lloc d'Espanya on venen el número màgic de la loteria de Nadal

Molts espanyols confien en el 06174, però només el venen en una administració

Molts espanyols han estat previsors i ja estan comprant loteria de Nadal per no quedar-se sense el seu número. Des del 5 de juliol ja estan a la venda els dècims del sorteig que se celebrarà el pròxim 22 de desembre. L'administració de loteria assegura que el ritme de venda és molt alt.

Comprar loteria de Nadal a l'estiu té l'avantatge que pots triar el número que més t'agradi. Tots els números tenen les mateixes probabilitats de guanyar, però la superstició en aquest cas hi juga un paper important. De fet, hi ha números que es venen més i s'esgoten abans.

Entre els dècims més anhelats hi ha el 06174, considerat un número màgic per una sèrie d'operacions matemàtiques. Es coneix com la «constant de Kaprekar» i diuen que atrau la sort de manera especial. Tanmateix, aneu amb compte, perquè aquest any el número només el tenen en una ciutat d'Espanya.

Què és el número de Kaprekar

Hi ha una sèrie de números que tenen una força especial i que es repeteixen al llarg de la història. És el cas de la proporció àuria o el número de Pi, o la invenció del número zero que va revolucionar la història. El zero és, precisament, un dels favorits a la loteria de Nadal.

La cabalística i la numerologia ha atorgat a alguns números un significat especial, sigui per a la bona sort (el set) o la mala sort (el tretze). Mitjançant complexes operacions matemàtiques s'han obtingut combinacions afortunades, com és el cas d'aquest número màgic.

El 6174 és un número màgic descobert pel matemàtic indi Ramachandra Kaprekar. Sorgeix d'una sèrie d'operacions de resta de quatre dígits. Primer, cal triar qualsevol número de quatre xifres, amb la condició que no estiguin repetides, i ordenar-les de menor a més gran i viceversa.

Foto cupó Loteria de Nadal 2022
El 06174 és el número més anhelat de la loteria. | LOTERÍAS Y APUESTAS DEL ESTADO

Per què és un número màgic?

Si agafem l'any 2022, caldria ordenar les xifres de major a menor, és a dir, 2220, i de menor a major, és a dir, 0222. Si la resta de 2220 menys 0222 no dona 6174, es torna a restar amb la xifra resultant: el resultat de 2220-222, que és 1998, és a dir, 9981-1899. El resultat és 8532, així que hauríem de tornar a repetir la mateixa prova. La resta de la d'aquesta xifra dona com a resultat 6174, el número màgic que buscàvem.

Segons el sistema de Kaprekar, mitjançant aquestes operacions sempre s'arriba al 6174 en menys de set passos. Aquesta constant no té un fonament matemàtic concret i, per tant, entra dins del regne del misteri. Per això, se li ha atorgat aquesta dimensió màgica que s'atribueix al caprici de l'atzar o la sort. El seu poder d'atracció és irresistible per a molts jugadors de la loteria de Nadal.

On és el 6174

El número de Kaprekar és present en molts números de màgia i també forma part de la superstició a la loteria. Per aquest motiu, molts espanyols busquen aquest número, amb l'esperança de ser premiats. Tanmateix, aquest any, si vols trobar-lo, has d'anar fins a Còrdova.

L'administració de loteria número 18 de Còrdova, situada al número 4 de l'avinguda La Viñuela, té aquest número de forma íntegra. Els seus propietaris han confirmat que tenen tota la sèrie del 06174. «És un dels números més buscats i comprats pels espanyols per al sorteig de Nadal», confirmen.

Si ets supersticiós i confies cegament en aquest número hauràs d'anar-hi, perquè no el té cap altra administració. És clar que, si no pots aconseguir-lo, sempre pots recórrer a qualsevol altre dels números de la sort. Tot sigui per afrontar el sorteig d'enguany amb la màxima il·lusió.

▶️ Vídeo del dia