La consellera Alba Vergés i el vicepresident Pere Aragonès visiten l’Hospital Clínic

Vergés ho confirma: Novetats en les mesures anticovid a partir de dilluns

La relaxació de les restriccions entra en vigor el proper dilluns, 8 de març

El Procicat ha confirmat aquest dijous que a partir del proper dilluns, 8 de març, el sector de la restauració podrà obrir «en franja única de 7.30h a 17.00h». Aquesta és la principal relaxació de les restriccions anunciada per la consellera de Salut, Alba Vergés, en la roda de premsa d'aquest migdia. A més, també s'elimina la restricció de dues bombolles de convivència per cada taula en els bars i els restaurants.

D'aquesta manera, bars i restaurants podran obrir de manera ininterrompuda durant nou hores i mitja, si bé continua prohibida la seva obertura a partir de les cinc de la tarda. Al vespre, tan sols podran obrir en la modalitat de 'take away' entre les set de la tarda i les deu de la nit, i podran repartir menjar fins a les onze de la nit, com fins ara.

La resta de restriccions que es relaxen

A més, Vergés també ha fet públiques altres petites «obertures», com ara la reobertura de vestidors a les piscines o gimnasos, malgrat que la recomanació general a població continua sent que «tothom que pugui es dutxi a casa», en paraules del conseller d'Interior, Miquel Sàmper. També s'ha anunciat la represa de l'esport federat a partir dels setze anys d'edat. En l'àmbit de l'educació, l'asssistència a les classes universitàries de manera presencial s'incrementa fins a un màxim del 30% d'ocupació; i es permeten les activitats de lleure i extraescolars per als joves que cursin Secundària, Batxillerat i Formació Professional.

Finalment, també es podran reprendre les activitats relacionades amb l'exercici físic i els tallers de memòria per a majors de 60 anys, sempre que es realitzin a l'aire lliure i en grups reduïts de fins a sis persones. També s'amplien els aforaments per a les activitats que es facin en biblioteques, museus i sales d'exposicions, que se situaran en el 50%.

Les manifestacions del 8 de març, prohibides a Madrid

En un altre ordre de coses, la Delegació del Govern central a Madrid ha decidit, després d'estudiar totes les propostes de convocatòria de manifestacions i concentracions, prohibir totes les que s'han comunicat a la Delegació, previstes el diumenge 7 i el dilluns 8 de març del 2021 a la comunitat. La Delegació ha pres aquesta decisió després d'«estudiar detalladament» cadascuna de les peticions (recorreguts, previsió d'assistència, durada i llocs de celebració, entre d'altres detalls), i tenint en compte la possible confluència de diferents concentracions multitudinàries a diverses zones de Madrid.

«S'ha pres la decisió ferma de prohibir, per motius de salut pública, totes les manifestacions i concentracions que s'han convocat, en un moment que la Comunitat de Madrid continua sent un dels territoris d'Espanya amb més índex de contagis i de persones hospitalitzades, per sobre de la mitjana nacional», ha indicat el delegat, José Manuel Franco.