John Gerrish y Ellen Chung

Apareixen els cossos sense vida d'una parella i de la seva filla d'1 any: «és estrany»

Van morir durant una excursió a la muntanya, però no hi havia signes de violència ni cap nota de suïcidi

Consternació per la mort en estranyes circumstàncies d'una parella i la seva filla d'1 any mentre feien senderisme. Les víctimes han aparegut mortes al costat del seu gos en una ruta de muntanya al nord de Califòrnia. El més estrany de tot és que no hi havia signes de violència ni nota de suïcidi.

Els investigadors segueixen estudiant com va morir la família, John, Ellen i Miju. Havien sortit d'excursió per la muntanya i havien mort al mateix temps sense signes externs de violència.

La nena de la família va posar una denúncia el 16 d'agost per la desaparició del pare i la nena. La policia va organitzar un dispositiu de recerca que va donar resultat 24 hores després. Els cossos sense vida de John Gerrish, Ellen Chung i Miju van aparèixer al Bosc Nacional de la Serra (Califòrnia).

La investigació, encara oberta, es va centrar en una hipòtesi: «Els gasos i les algues tòxiques i el monòxid de carboni de les mines abandonades del lloc hi poden haver contribuït». La família hauria estat víctima d'una contaminació letal.

Així ho ha transmès el portaveu de la policia als mitjans de comunicació. Pel que ha transcendit, els agents no descarten cap hipòtesi, però se centren en aquesta possibilitat. Al seu torn, han advertit que serà una investigació llarga perquè caldran exàmens forenses i mediambientals.

Una tragèdia familiar irreparable

John i Ellen eren una parella molt ben avinguda, que compartien una gran afició pel senderisme. Ell era un informàtic de Sant Francisco que, amb la seva dona, es va enamorar dels paratges naturals de Califòrnia. Allà van adquirir una propietat i solien visitar la zona per passejar.

La seva amiga Sidney Radovich, encara commoguda, els recorda com «una parella molt afectuosa i que s'estimaven molt». Explica que a John li agradava molt ensenyar i explicar tota mena de coses a la seva filla. Els familiars van haver de rebre atenció psicològica després de conèixer el succés.

El matrimoni, la seva filla i el seu gos van morir en una zona de senderisme sense cobertura de telefonia mòbil. Es tracta d'una zona amb unes espectaculars vistes de flora silvestre. És possible que les víctimes comencessin a trobar-se malament i no poguessin contactar per demanar ajuda.

Algues tòxiques, la principal sospita

Els primers resultats de l'autòpsia van confirmar que els cossos no tenien cap ferida ni cap evidència de suïcidi. «És una situació molt singular i molt estranya», comenten les fonts policials. Ara estan a l'espera dels resultats toxicològics, tant dels adults com de la nena.

Això determinarà si hi havia en els seus cossos alguna substància tòxica que pogués haver desencadenat la mort. També serà crucial l'anàlisi forense del gos, que duran a terme els serveis veterinaris del lloc. En una primera observació, creuen que l'animal va morir per les mateixes causes que els seus amos.

Fa unes setmanes, els serveis forestals dels Estats Units van llançar una advertència sobre aquesta zona a Califòrnia. Van avisar a muntanyencs i senderistes del perill de beure aigua per la presència d'algues tòxiques. Aquest pot ser l'origen de el tràgic desenllaç de la família.

A més, les autoritats nord-americanes han reforçat l'advertència de no beure aigua en aquesta zona del país. La proliferació d'aquest compost tòxic pot resultar mortal per a l'ésser humà.

Algues tòxiques: tot el que has de saber

Les algues tòxiques són bacteris microscòpics que es reprodueixen ràpidament en la superfície de l'aigua. Aquestes produeixen unes toxines que, en quantitats elevades, poden resultar letals. Afecten el sistema nerviós, el fetge i la pell dels éssers humans, produint gran varietat de símptomes.

Les persones infectades amb aquest tipus de toxines pateixen dolor abdominal, nàusees, diarrea i vòmits. A més, algunes persones poden desenvolupar una reacció al·lèrgica amb irritació cutània o respiratòria. Davant l'aparició d'aquests símptomes, és important acudir a l'hospital.