Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'un hospital saturat amb malalts de coronavirus

Moren set persones en un brot per covid-19 a una residència de Girona

Els contagis afecten quinze usuaris i sis treballadors

Un brot de covid-19 a la residència Torreblanca de Sant Joan les Fonts (Garrotxa) ha provocat set defuncions, segons han informat fonts del Departament de Drets Socials. El brot afecta a 15 dels 53 residents i 8 d'ells encara estan en fase d'aïllament en una zona sectoritzada de la residència. Fonts del Departament afirmen que tots els vuit contagiats que queden són asimptomàtics i dos d'ells ja podran desaïllar-se a partir d'aquesta setmana i la resta ho farà properament.

El brot es va detectar a principis d'aquest mes d'agost

El brot es va detectar a principis d'agost arran d'un cribratge que es va fer entre els professionals del centre i a partir d'aquí es van activar tots els protocols pertinents. Actualment hi ha 6 dels 54 treballadors contagiats.

Després de detectar els primers positius en els treballadors, el cribratge es va estendre als residents. En aquesta primera prova es van detectar cinc casos, però posteriorment n'han aflorat més, fins arribar a la quinzena actual. Es preveu que els propers dies es faci un altre cribratge als residents negatius per procedir al desaïllament del centre.

Nou positius de covid-19 a la residència de gent gran de l'Onada de la Sénia

En un altre ordre de coses, però encara sobre els estralls del coronavirus a les residències, vuit residents i un professional de la residència de l'Onada de gent gran de la Sénia (Montsià) han donat positiu per coronavirus durant els últims dies, segons ha anunciat l'Ajuntament i ha confirmat el Departament de Salut.

El comunicat municipal ha apuntat que tant la direcció del centre com Salut treballen amb "les mesures i aïllaments necessaris" després d'efectuar un cribratge que ha permès detectar els nou casos en total. La residència assistida de la Sénia té 27 places, així com deu de centre de dia.