Un grifo abierto en una cocina

La desorbitada factura d'aigua de dues jubilades: «4,6 milions de litres»

El seu advocat defensa que hi hauria d'haver una avaria i que fa 15 anys que no es revisa el comptador

La factura de la llum és una de les preocupacions principals de molts espanyols avui dia. Gairebé cada dia s'estableix un nou rècord de quilowatt/hora al nostre país, però les factures encara ens deixen més sorpresos. Dues jubilades espanyoles acaben de rebre una factura de l'aigua totalment desorbitada. 

Dues veïnes d'una localitat de Granada s'han trobat amb una gran sorpresa i un gran disgust amb el seu últim rebut de l'aigua. Els sembla totalment incomprensible que la seva despesa hagi estat de gairebé 10.000 € en l'últim trimestre.

Concretament, haurien de pagar a l'ajuntament (gestor del servei) 9.600 euros. L'advocat ha explicat en declaracions a 'Cuatro al Día' que la factura estableix un total de 4,6 milions de litres d'aigua consumits en tres mesos. 

Una factura sobredimensionada en una casa  deshabitada

Fa gairebé 20 anys que les dones no viuen en la casa del rebut de la factura. Lògicament, segueixen rebent de manera trimestral una petita quota pel manteniment de les instal·lacions. Tot i això, no s'esperaven que el rebut es disparés d'aquesta manera. 

L'advocat ha volgut deixar clar que aquest consum és impossible. Assegurava que el més probable és que «la lectura del comptador no sigui correcta». De fet, hi hauria hagut una altra avaria semblant el 2008. 

Confirmava que ara mateix aquesta casa està tancada i que, per tant, no hi ha despesa ni consum. Però si n'hi ha, la xifra no és racional. «És impossible que en un trimestre hagin gastat aquesta aigua, haurien inundat el municipi», afegia sobre la qüestió.

El lletrat ha seguit insistint que el comptador hauria de ser revisat cada vuit anys, encara que no hi visqui ningú. De fet, portava gairebé 15 anys sense revisar-se. És per això que creu que des de l'ajuntament han volgut col·locar aquesta factura.

Les seves defensades no pagaran i, per ell, »legalment no se sotmet la reclamació» que vol fer l'ajuntament. Amb els anys que han passat des de l'avaria, la factura ja estaria sobreseguda.

Ha pogut parlar amb l'alcalde del municipi i insisteix que està tancat en banda. Li hauria dit que sense una sentència judicial no deixaran de reclamar el pagament d'una factura. L'advocat espera no haver d'arribar a un conflicte judicial.

Un cas similar al de Tomasa, amb una factura d'aigua de 12.000 euros

Fa uns mesos es feia viral la factura d'aigua que va rebre Tomasa, una vídua que residia a la comunitat de Madrid. Segons la dona, d'un dia per l'altre li van arribar un seguit de factures d'aigua que ascendien a 12.300 euros. Per arribar a aquesta xifra hauria d'haver consumit uns sis milions de litres en quatre mesos.

Primer va rebre una primera factura el 28 de desembre de 2020 de més de 9.000 euros. Al principi va creure que es tractava d'un error i que ja ho corregirien. Però el gran ensurt va arribar només dos mesos després.

En el rebut de febrer, li tornaven a reclamar aquest pagament i li afegien altres 3.000 euros pel consum dels dos primers mesos de l'any. Va ser llavors quan va trucar al Canal d'Isabel II, empresa que li gestiona l'aigua, buscant una explicació. Els tècnics que van enviar van confirmar que el comptador estava bé i li van seguir reclamant el pagament de 12.000 euros.