Imatge de diversos clients comprant en un supermercat de Reus, al Baix Camp, durant la pandèmia de Covid-19

Vaga en uns coneguts súpers de Barcelona: Anuncien tancaments imminentments

Un total de 110 treballadors dels supermercats Glovo a Barcelona estan cridats la vaga els dies 27, 28 i 29 d'agost i els dies 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de setembre

Nova polèmica amb Glovo. CC.OO. de Catalunya ha convocat una vaga de nou dies per als treballadors dels sis supermercats de Glovo a Barcelona per reclamar la millora de les seves condicions laborals.

Un total de 110 treballadors estan cridats la vaga els dies 27, 28 i 29 d'agost i els dies 3, 4, 5, 10, 11 i 12 de setembre. De moment, el sindicat pauta nou dies de vaga. 

Nou dies de vaga

Aquest divendres serà el primer dia de vaga i els treballadors estan convocats davant la seu de la companyia a Barcelona. On es preveu que acudeixin amb bicicletes, motos i patinets, per concentrar-se a les 11.30 hores.

L'objectiu de la vaga és «que es reconegui que la relació laboral de les persones treballadores té caràcter estructural i no temporal». També es demana que es faci efectiva la contractació indefinida d'aquestes.

El sindicat ha demanat incrementar el valor de l'hora treballada —que té un preu ordinari de 12,22 euros segons CC.OO.—. I també que el preu del salari base inclogui la part proporcional de les vacances i augmentar un 0,75% el valor de l'hora treballada els diumenges i festius.

Una regulació dels seus drets

També demana introduir un plus per transport, una compensació per ús de vehicle propi, garantir el dret a les vacances, establir un temps de descans de cinc minuts per hora treballada i un complement per repartiment en dia de pluja i per treball nocturn.

A més, reclama establir un procediment de gestió d'errors i correccions que es puguin produir en abonar els salaris. D'altra banda també reclamen garantir que tots els repartidors tenen accés als locals del centre de treball —com a lavabos, sales de descans o menjadors—.

Finalment, i en aquesta mateixa línia, els treballadors dels supermercats que Glovo té a la ciutat comtal també demanen abonar els plusos i quilometratge adequats i que no es produeixin represàlies per la vaga.

El seguiment i els acords als quals s'arribi durant aquesta aturada entre supermercats i empresa marcarà el 'tempo' de la reobertura dels supermercats de Glovo a la capital catalana.