Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una bombeta, diners i endoll

Els aparells que hauries de desendollar a la nit per estalviar en llum

Realitzant un senzill gest rutinari, pots estalviar-te fins a 20 euros a la factura a final de mes. Pren nota!

Aneu amb compte perquè, a les nostres llars, cada dia utilitzem més dispositius elèctrics que consumeixen més energia del que creus. Encara que puguin sorgir dubtes, hi ha maneres de saber quins aparells no requereixen estar connectats tot el dia, i que els podem desendollar a les nits per estalviar en consum energètic.

Un hàbit que has de començar a acostumar-te a fer i que repercutirà al final de mes a la teva factura, i per tant a l'estabilitat econòmica dels teus comptes. Per exemple, aquells que no es fan servir massa sovint, la torradora o el microones, pots desconnectar-los a les nits i fins i tot durant llargues hores del dia.

Les regletes són un altre punt de despesa excessiva, i és que gasta una notable electricitat si hi ha diversos electrodomèstics endollats a aquesta. A més, el carregador del telèfon mòbil també cal que el desconnectis, ja que pot consumir molta energia. Igual que deixar connectat el televisor quan no l'estiguem usant.

Desendolla diversos aparells cada nit per evitar que es dispari la factura de la llum

Pel que fa al mode stand by del teu ordinador, no estalvia massa energia, i el millor és desendollar-lo cada nit pel teu bé. Segons l'OCU, es poden estalviar fins a 20 € més a la teva factura de la llum si desconnectes alguns electrodomèstics com el forn, el microones o la televisió.

Quan no facis servir un electrodomèstic, i sobretot, si no us trobeu cap dels membres de la família a casa, és molt aconsellable desendollar-lo. A més, des de l'OCU recomanen comprar electrodomèstics amb etiqueta energètica, que pot fer que la teva factura de l'electricitat es redueixi de manera sensible.

Sempre és aconsellable utilitzar làmpades LED de baix consum, com una de 6 W que consumeix 0,006 kW/h, i rebutjar les bombetes convencionals que et poden costar un ull de la cara a final de mes.

Així mateix, també s'estalvia a la factura mantenint una temperatura a la llar entre 19 i 21 °C a l'hivern i entre 24 i 26 °C a l'estiu. Per si no n'hi hagués prou, fes revisions de la caldera perquè generaran que es consumeixi menys gas del necessari i es previndran possibles avaries.