Imatge aèria de Barcelona amb una imatge destacada a la dreta d´una botiga de mobles

La històrica botiga de Barcelona que tanca per sempre

Una de les botigues de mobles més famoses de la ciutat tanca per sempre després de declarar-se en fallida amb més de 400 treballadors

Barcelona està de dol, i és que una de les botigues de mobles més clàssiques de la ciutat diu adeu per sempre. Habitat és el nom de la popular botiga que és a la cantonada de l'Avinguda Diagonal amb el carrer de Tuset, i que té previst tancar a finals d'aquest gener.

A més, Habitat té 25 botigues repartides tant per la resta del país, com per França, el Marroc i Suïssa. Però, per desgràcia, la firma francesa tancarà tots els locals per declarar-se en fallida.

Adeu a una de les botigues més famoses de Barcelona

Si Habitat ha decidit abaixar la persiana, ha estat per la pèrdua de milions d'euros que arrossegava des de la pandèmia. Per exemple, el 2019 va facturar ni més ni menys que 100 milions d'euros. En canvi, el 2021 va caure fins als 64 milions.

Botiga de mobles Habitat ubicada a Barcelona
Habitat no ha pogut fer front a la seva mala situació financera | Habitat

Tot i que el mes de novembre passat els directius estaven disposats a "estabilitzar la situació financera" i "garantir la seva rendibilitat a llarg termini", han optat per tancar després de fracassar en el seu intent de fer créixer la marca.

L'empresa, que té 400 treballadors, creu que el fracàs és degut a la mala gestió econòmica i a factors externs com la inflació, ja que ha fet caure les vendes com mai.

La firma que ha deixat empremta a la ciutat

La marca es va fundar el 1964 per Terence Conran, un dissenyador britànic que va morir el 2020. Va crear Habitat per oferir tota mena de mobiliari i objectes decoratius per preus assequibles.

A més, Habitat sempre ha apostat per mobles refinats, moderns i amb molta personalitat. És per això que sempre ha ofert tota classe de novetats. Per exemple, tant els sofàs, com els mobles o la il·luminació han estat el seu punt fort.

Habitat en liquidació total

Després de declarar-se en fallida i no tenir més remei que tancar, Habitat liquidarà tot el seu estoc arribant a rebaixar tots els mobles i elements decoratius a preus molt econòmics.

Ara, la botiga ofereix tota mena de mobles molt barats i de qualitat. Per exemple, es poden trobar taules, escriptoris, llits, sofàs o elements de decoració i il·luminació.