Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb diversos cotxes aparcats en bateria i una mà subjectant un sortidor d'una benzinera

L'OCU revela quina és la millor benzina a Catalunya i molts se sorprenen

L'OCU aclareix, d'una vegada per totes, si les gasolines més barates són perjudicials per al nostre vehicle

Davant l'etern dubte quan repostem el nostre vehicle de si la benzina low cost és tan perjudicial per al nostre cotxe com es diu, l'OCU ens ha tret de dubtes. I és que ha publicat un article en què deixa clar si aquestes afirmacions són una llegenda o tenen algun tipus de base.

"Algunes benzineres, sobretot, les associades a alguns supermercats, venen combustibles a un preu que pot estar força cèntims per sota del que costen a les estacions de servei de les grans marques com Cepsa o Repsol", deixen clar des de l'Organització de Consumidors i Usuaris.

Amb tot, expliquen que "al final de l'any, aquesta diferència es pot traduir en centenars d'euros d'estalvi. Tot i això, hi ha qui desaconsella repostar benzina low cost per ser suposadament de pitjor qualitat i perjudicial per al motor dels cotxes".

L'OCU sorprèn a tothom revelant si la benzina low cost és tan dolenta com diuen

Si ens preguntem si la benzina low cost és dolenta, l'OCU respon de manera més que rotunda. "No. Tot el combustible que es ven a Espanya compleix uns requisits mínims de qualitat", aclareixen en un primer terme.

Per si no n'hi hagués prou, detallen que "totes les benzines que es venen en una determinada regió, provenen de la mateixa refineria. L'única diferència són els diferents additius que afegeix cada marca, però el combustible de base és el mateix. Tampoc hi ha diferències pel que fa al nivell d'emissions", exposa l'OCU a la pàgina web.

Si ens referim a les benzines premium, l'OCU revela que sí que hi ha millores al motor, però parlem a un termini molt llarg. "Algunes petrolieres distribueixen combustibles "premium", que són uns cèntims més cars que els normals. La diferència, una vegada més, pot estar en alguns additius".

"Aquests combustibles low cost mai perjudicaran el cotxe"

Deco Proteste a Portugal va realitzar una prova de llarga durada amb el dièsel premium i no va constatar cap diferència de rendiment ni durada del motor. El que sí que és clar és que aquests combustibles mai perjudicaran el cotxe. Si vols repostar premium de tant en tant està bé, però els beneficis són a molt llarg termini i difícils de comprovar.

Amb tot, podem estar tranquils quan tinguem la intenció de repostar en una benzinera de baix cost. Després de la confirmació de l'OCU, podem estalviar-nos uns quants euros a l'hora d'omplir el dipòsit.

Si vols trobar la benzinera més barata a la teva zona o ruta de viatge, pots utilitzar l'aplicació de l'OCU o d'altres a iOS i Google. Recorden des de l'OCU que, a diferents estacions de servei, pots accedir a descomptes i avantatges perquè la benzina et surti força més barata.