Una dona gran compta les monedes del seu moneder, amb una fletxa ascendent

La carta que rebran aquests dies els pensionistes de tot Catalunya

Durant aquest mes, la Seguretat Social enviarà una carta informativa a tots els que es beneficiïn d'alguna pensió

Ha començat un nou any i, amb ell, arriben grans canvis. Els que més se'n beneficiaran són els pensionistes perquè, com ja saben, ens trobem en una època en què la quantia de la seva pensió es pot veure modificada. I efectivament, les pensions han pujat.

Durant aquest mes, la Seguretat Social notificarà als beneficiaris d'algun tipus de prestació tots els canvis i les quanties noves. Ho farà mitjançant una carta que rebrà cadascun a la seva bústia.

La carta que rebran els pensionistes durant aquest mes

És una carta informativa per part de la Seguretat Social que donarà una alegria a tots els pensionistes. Aquest any, les pensions contributives pujaran un 3,8%, i les no contributives i les mínimes un 6,9%. Gràcies a això, hi haurà beneficiaris que arribin a assolir els 3.175 euros mensuals.

Si sou dels que cobra alguna pensió, quan rebis la carta podràs comprovar la quantia corresponent que rebràs al llarg d'aquest any. Cal destacar que si detectes algun tipus d'error, pots sol·licitar una revisió a la Seguretat Social.

És possible demanar aquesta revisió a través de la Seu Electrònica, on només t'hauràs d'identificar i accedir a l'apartat de 'Sol·licituds i comunicacions'. També ho podràs fer per via telefònica o demanant hora de forma presencial.

Quant han pujat les pensions?

Pujada de les pensions contributives i no contributives


Tipus de pensió

Pujada

Contributiva

3,8 %

Mínima i no contributiva

6,9 %

Amb aquesta revaloració, l'augment de la pensió mitjana de jubilació serà de 734 euros cada any, és a dir, 52 euros més mensuals. Englobant tots els tipus de prestacions, la quantitat augmentarà, de mitjana, 638 euros anuals, és a dir, 46 euros al mes.