Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp

CamScanner: l'aplicació que podria haver estat hackejant el teu mòbil

Es tracta d'una APP popular, que podria haver estat descarregada per més de 100 milions d'usuaris d'Android

Cam Scanner
L'aplicació CamScanner conté un virus que podria afectar a la seguretat de milers d'usuaris   | Google Play

 

Una famosa aplicació per escanejar documents ha estat retirada de Google Play  després que en uns informes de Kaspersky, una multinacional antivirus, s'indiqués que contenia programari maliciós. Malauradament l'aplicació és força popular entre els usuaris d'Android, i tot i que també té una versió de pagament, el virus només afectaria la versió gratuïta.

Es tracta de l'aplicació CamScanner la qual s'haurien descarregat  més de 100 milions d'usuaris de mòbils Android des de la botiga Play Store. L'aplicació podria contenir un virus maliciós, per això s'aconsella a tots els usuaris que la tingui als sous dispositius que la desinstal·lin immediatament. 

Conté un mòdul maliciós dins el seu programari

Els investigadors de la firma han descobert que CamScanner inclou  un mòdul anomenat 'Trojan-Dropper.AndroidOS.Necro.n'  dins el seu paquet d'instal·lació en la seva versió més recent. Aquest permetria la descàrrega de més programari maliciós al telèfon en la qual fos descarregada, i fins i tot podia arribar a controlar el mòbil de forma remota, segons informa l'empresa Kaspersky.

El virus funcionaria amb un mecanisme de baixada automàtica, és a dir, permetia descarregar qualsevol mena de contingut que els administradors d'aquest volguessin introduir al telèfon de la víctima o obtenir-ne qualsevol informació confidencial. El troià que conté pot provocar des d'anuncis intrusius, fins a subscripcions de pagament sense que l'usuari en tingui constància.

CamScanner  ja ha estat esborrada de la plataforma de Google Play,  però deix una lliçó, i és que per molt que siguin aplicacions amb milions de descàrregues, que tinguin molt bones referències o es trobin dins la plataforma de Google —on en teoria són revisades abans d'oferir-les a l'usuari—, no tenen per què ser sempre totalment segures, alerta Kaspersky.

També et pot interessar...