Ràdio 4 estrena programa i secció de cara a la nova temporada

Algunes de les novetats són el programa 'En directe a Ràdio 4' i la nova secció de Gemma Nierga
Ràdio 4 és l'emissora en català del grup de Ràdio Televisió Espanyola | cedida

 

Ràdio 4, l'emissora en català de RNE, ha donat aquest divendres a conèixer la seva nova temporada amb novetats destacades com la ja anunciada nova secció 'Un cafè d'idees amb Gemma Nierga' al programa 'El matí a Ràdio 4', dirigit per Ramon Castelló i el programa 'En directe a Ràdio 4', a càrrec de les periodistes Olga Rodríguez, Gemma Esteve i Lorena Amo, dedicats a problemes quotidians que cerca la participació, amb Olga Rodríguez, Gemma Esteve i Lorena Amo al capdavant, entre altres.

 

Així ho ha explicat l'emissora a través d'un comunicat, on ha dit que Ràdio 4 «renova la seva programació per buscar una ràdio més compromesa, més jove i més de carrer, mantenint una clara vocació informativa i de servei públic». 

 

Les entrevistes es faran buscant ambients càlids

A 'Un cafè d'idees amb Gemma Nierga' la periodista conversarà en directe a dos quarts de nou de matí, de dilluns a dijous, amb polítics, empresaris i científics. Les entrevistes tindran lloc en un carismàtic cafè del barri del Poble Nou de Barcelona, buscant un ambient càlid. Aquesta secció s'estrenarà el pròxim 11 de setembre, el dia de la Diada Nacional de Catalunya.

 

  

  

La incorporació de Nierga a Ràdio 4 se suma a les altres novetats de la pròxima temporada. L'emissora es reforça d'onze del matí a una del migdia amb l'estrena del programa 'En directe a Ràdio 4', a càrrec de les periodistes Olga Rodríguez, Gemma Esteve i Lorena Amo, sobre problemes quotidians, buscant la participació i sempre a peu de carrer.

 

 

Laura González, directora de 'Todos somos sospechosos' a Ràdio 3, es posarà al capdavant d'un programa musical trencador, de dilluns a dijous d'onze de la nit a la una. Serà un espai per acabar amb la monotonia diària i recollir les diferents tendències musicals del moment. Comptarà amb la col·laboració d'Adrià Garcia i Pedro Blázquez. 

 

S'estrenarà un programa dedicat a les reivindicacions del col·lectiu LGTBI

Ràdio 4 segueix apostant contra qualsevol discriminació i en favor de la igualtat. Aquest nou curs, a més d'una nova temporada del programa 'Feminismes', estrena 'Plurals i singulars a Ràdio 4', els diumenges de nou a deu de la nit a càrrec de Quim Esteban. Un programa que reflectirà les reivindicacions del col·lectiu LGTBI. 

 

L'emissora també manté una aposta clara per l'ecologisme i la sostenibilitat, amb el programa de Pilar Sampietro 'Vida verda' i amb 'Emergència climàtica', els dissabtes a les vuit del matí amb Josep Cabayol, que se centrarà en el canvi climàtic des del més alt rigor científic.

 

A més, 'Preferències RTVE' els dissabtes a les nou de la nit destacarà i analitzarà tots els continguts audiovisuals de RTVE; els divendres a les onze de la nit s'emetrà un nou espai dedicat a la novel·la negra amb Aureli de Luna, 'Un món d'ombres', i un programa, en col·laboració amb la Universitat Autònoma de Barcelona, que plasmarà els treballs dels alumnes a 'Onada feminista', els dissabtes a les onze de la nit.

 

Aquestes novetats estaran en antena de dilluns a divendres: a les set del matí 'El matí a Ràdio 4', amb Ramon Castelló i Rosa de Diego; a les dues del migdia 'Metròpoli', amb Xavi Collado i Aina Cerdà; a les quatre de la tarda 'De boca a orella', amb Sílvia Tarragona; a dos quarts de vuit del vespre 'Més que esport', amb Marga Lluch; a les vuit del vespre 'Territori clandestí', amb Consol Sàenz, i de dilluns a dijous a les deu de la nit 'Real Politik', amb Olga Ruiz i Marc Hernández i el magazín del cap de setmana dirigit i presentat per Goyo Prados, 'Són 4 dies'.

 

Continua a la programació, el programa 'L'altra ràdio', centrat en la divulgació de noves tecnologies, dirigit per Cinto Niqui i 'L'altra ràdio' segueix de prop 'Va de cine', on Conxita Casanovas apropa els diumenges a tota l'actualitat cinematogràfica.

 

Els Serveis Informatius de RNE Catalunya, dirigits per Soraya Rodríguez, portaran l'actualitat informativa als oients de Ràdio 4, RNE, Ràdio 3 i Ràdio 5.

 

També et pot interessar...