YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Dos negocis de moda amb ideologies oposades triomfen a Catalunya

'La Incorrecta' i 'La Flamenca de Borgoña' han trobat un nínxol de mercat propi

Dos negocis de moda amb ideologies oposades triomfen a Catalunya | Cedida

Gràcies a les xarxes socials i internet, cada vegada neixen negocis més diversos que troben un nínxol de mercat vacant. Aquest és el cas de dues empreses catalanes, 'La Incorrecta' i 'La Flamenca de Borgoña' que tenen missatges clars i reivindicatius. Mentre 'La Incorrecta' crea productes en defensa d'una llengua catalana correcta, 'La Flamenca de Borgoña' ho fa en defensa de l'espanyolisme.

I és que la pluralitat ideològica i política que es viu tant a Espanya com a Catalunya també es veu en els seus productes. Els dos negocis han estat capaços de trobar un forat al mercat i tenir l'èxit necessari per sobreviure. A més, un dels punts en comú de les dues iniciatives és que estan liderades per dones que volien reivindicar les seves idees.

'La Incorrecta' neix de la suma del disseny gràfic i la filologia catalana

La Incorrecta neix com a barreja de les passions de dues germanes: el disseny gràfic i la filologia catalana. La Valentina i la Júlia Planes, dues germanes de Banyoles, volien crear una empresa de correccions a preus accessibles, però de la publicitat que en van fer va sorgir 'La Incorrecta'. «Les frases que vam publicar per fer publicitat de les correccions van començar a tenir molt d'èxit i la gent a les xarxes ens demanava que en féssim productes», expliquen les germanes.

Convertir les frases en productes va ser un còctel molotov, ja que ara poden viure del negoci i, a banda de vendre productes, també fan correccions i dissenys. La Valentina és filòloga amb un màster en correcció i la Júlia, dissenyadora gràfica: dues passions que, aparentment, no tenen res a veure i que han convertit en una tendència exitosa. Compten amb frases estrictament de filologia, però igualment humorístiques, com «Jo també cardo en català», «Ets més inútil que un traductor automàtic» o «Cada vegada que dius 'tinc que' moren 15 filòlegs».

'La Flamenca de Borgoña' ha viscut un 'boom' amb els productes més unionistes

Als antípodes de 'La Incorrecta', hi ha 'La Flamenca de Borgoña', un negoci fundat per Patricia Muñoz el dia de la Hispanitat, concretament el 12 d'octubre del 2018. Malgrat tenir productes sense missatge polític, la botiga s'ha donat a conèixer per alguns dissenys amb frases unionistes i en contra de l'independentisme.

Samarretes amb frases com «La república no existeix, idiota!» o «Vuit segons catalans. La república catalana, si parpelleges, te la perds» han descobert un nou sector de mercat per a 'La Flamenca de Borgoña'. Tot i això, la botiga també té productes com banyadors, biquinis, bandoleres, camises i cinturons sense frases tan polèmiques, només amb una petita franja amb la bandera d'Espanya. No obstant això, Muñoz s'allunya del procés i assegura que la botiga va néixer per «crear moda espanyola».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari