Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dos agents de la Guàrdia Civil en un control de trànsit

El guàrdia civil que es va mofar dels presos durant el trasllat, suspès durant tres mesos

L'agent es va fer viral amb el vídeo on escarnia els presos amb la cançó 'Son picoletos' de fons

Un guàrdia civil ha estat suspès tres mesos del cos policial per publicar un vídeo en què es mofava dels presos polítics. El vídeo, gravat durant el trasllat dels presos polítics a Madrid el dia 1 de febrer, es va tornar viral a les xarxes i va provocar molta indignació entre els sectors independentistes.

El vídeo ha rebut més de 350.000 visualitzacions

Les imatges estaven gravades des de l'interior d'una furgoneta de la Guàrdia Civil que custodiava els presos durant el seu trasllat, on s'escolta la cançó 'O.V.N.I. (Objeto Verde Nada Inteligente)' de Piperrak, també coneguda com a 'Son picoletos'. El vídeo es va publicar des de l'usuari 'Espíritu Indomable' i va rebre més de 350.000 reproduccions.

La publicació reuneix comentaris acusant els presos de 'colpistes' o qualificant 'd'heroi' al guàrdia civil, encara que n'hi ha d'altres en defensa dels presos i en contra de les mofes. El vídeo es va fer viral per la polèmica que suposava que un dels professionals encarregats de trasllat dels presos des de Brians 2 a Soto del Real els faltés el respecte públicament.

El diputat Jon Iñarritu, va portar el cas al Congrés i va interpel·lar al ministeri de l'Interior

De fet, es va viralitzar de tal manera que Jon Iñarritu, diputat al Congrés per EH Bildu, va portar aquest episodi a la cambra i va interpel·lar el Govern i el ministeri de l'Interior sobre els fets. La resposta a les preguntes d'Iñarritu ha arribat aquest dijous 29 d'agost, quan el govern espanyol ha anunciat que  en el seu dia ja es va identificar l'agent i ja havia estat sancionat durant tres mesos. 

També et pot interessar...