Guàrdia Civil

Arxivat l'expedient a un guàrdia civil que va dir «escòria» als independentistes

L’agent ha quedat eximit de responsabilitat perquè «el deure de neutralitat és imprescindible només estant de servei»

La Guàrdia Civil ha arxivat l'expedient  que havia obert al guàrdia civil canari Luis Corujo per haver fet diverses piulades en què qualificava de «feixistes» i «escòria» els independentistes el passat mes de desembre de 2018. Finalment, l'associació professional Unió de Guàrdies Civils exposa en un comunicat que gràcies a la feina dels seus serveis jurídics s'ha dictaminat que l'agent ha estat eximit de responsabilitat.

Els guàrdies civils també tenen «dret a la llibertat d'expressió»

El desembre del 2018 el diputat d'ERC  Gabriel Rufián va citar unes piulades d'aquest agent de la Guàrdia Civil, demanant al Ministeri de l'Interior «controlar una mica» Corujo. Posteriorment el senador de Bildu  Jon Iñarritu va interpel·lar el govern espanyol sobre aquesta qüestió, indicant que les piulades vulneraven la neutralitat a què estan obligats els guàrdies civils.

Després de les manifestacions de Rufián i Iñarritu, la Guàrdia Civil li va obrir un expedient disciplinari  per una possible falta greu que finalment ha estat desestimat. L'associació, a la qual l'agent està afiliat, ho ha justificat explicant que «el deure de neutralitat és imprescindible només estant de servei».

En aquest sentit, l'entitat considera que  els guàrdies civils «també» tenen «dret a la llibertat d'expressió, sense excepció». A més, en el comunicat afirmen que si la intenció dels polítics d'ERC i Bildu era provocar por a expressar-se apunta que «han aconseguit l'efecte contrari» perquè indiquen que tant la Guàrdia Civil com l'associació «i gran part de la societat» s'hi han expressat en contra.

També et pot interessar...