Aproven l'ús de la vacuna Pfizer per a adolescents d'entre 12 i 15 anys

Els estudis clínics que indiquen una efectivitat del 100%

Novetats respecte a la campanya de vacunació contra la Covid-19 a Europa. El Comitè de Medicaments Humans (CHMP per les seves sigles en anglès) de l'Agència Europea del Medicament (EMA per les seves sigles en anglès) ha atorgat l'autorització condicional de comercialització al vaccí de Pfizer BioNTech per a adolescents d'entre 12 i 15 anys. Es tracta d'una vacuna que, fins ara, només estava autoritzada per a joves a partir de 16 anys.

En una compareixença amb els mitjans de comunicació, el cap d'Estratègia de Vacunes i Amenaces Biològiques per a la Salut, Marco Cavaleri, ha valorat les dades que avalen aquesta aprovació. «Ja hi era per a joves a partir dels 16 anys i ara tenim dades que mostren que la vacuna també és segura en edats d'entre 12 i 15 anys. Això és el que permet a la comunitat científica concloure avui aquesta decisió».

Tot i això, segons ha explicat, la decisió d'utilitzar-la dependrà de cada país de la Unió Europea (UE). «Els Estats Membres hauran de decidir si utilitzar-la i quan utilitzar la protecció d'una vacuna segura i eficaç per a la població més jove. Això és un pas important en la lluita contra el virus», ha explicat.

Aquesta vacuna haurà de seguir les mateixes pautes d'administració que se segueix per als adults. Això significa que es necessitaran dues dosis, que s'hauran d'administrar amb un interval d'almenys tres setmanes. La decisió es va prendre a partir d'un assaig on es van poder observar resultats similars -o fins i tot millors- que en els adults joves.

«Les dades realment mostren que la vacuna és altament protectora en aquesta població per prevenir la malaltia des d'una perspectiva de seguretat. Va ser ben tolerada i l'efecte desitjat en aquest grup d'edat va ser molt similar que amb els adults joves», ha exposat. Tot i això, ha recordat que l'EMA monitora contínuament la seguretat i efectivitat d'aquesta vacuna tant amb joves com en adults.

Ja que s'espera que serà necessària una producció més alta de sèrum, Cavaleri ha assenyalat que l'EMA està treballant per autoritzar l'ampliació de la capacitat de fabricació i també, sempre que sigui possible, augmentar la flexibilitat en les condicions d'emmagatzematge de la vacuna, ja que això afavoriria la campanya de vacunació en els models europeus. 


Comentaris

envia el comentari