Tanquen una concorreguda platja de Catalunya per risc de contaminació

El tancament serà efectiu a partir d'aquest dissabte

L'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs ha tancat la platja del Litoral, després que un estudi sobre la contaminació a la capa superficial de la sorra hagi determinat que hi ha risc per a la salut en una zona de la platja. El tancament serà efectiu a partir d'aquest dissabte. Des de 2018, el consistori analitza la situació d'espais potencialment contaminats per la històrica presència d'indústries a la zona.

Un primer informe de l'any 2020 descartava que hi hagués cap risc en aquesta platja, però aquell mateix informe ja avisava que la situació podia canviar en cas de que es produïssin moviments de terra o determinats fenòmens atmosfèrics. Els temporals del darrer any i una actuació recent a la platja haurà fet aflorar el risc de contaminació.

I Barcelona prohibeix fumar en 4 platges

Barcelona prohibeix a partir d'aquest cap de setmana fumar en quatre platges de la ciutat: Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Nova Mar Bella. Es tracta d'una prova pilot ja anunciada al febrer que pretén protegir la salut de la ciutadania i el medi ambient amb quatre platges lliures de fum tot l'estiu, coincidint amb la temporada alta de bany. Segons ha explicat el regidor d'Emergència Climàtica, Eloi Badia, la normativa actual no permet a l'Ajuntament aplicar un règim sancionador, així que l'únic cas en què la Guàrdia Urbana podria multar un usuari és si aquest desobeeix una indicació per part d'un agent. Amb tot, Badia ha apuntat que es farà molta pedagogia i que la idea és sancionar «el mínim possible».

Durant l'estiu es valorarà la rebuda que té la prova pilot en base a l'observació i conducta dels usuaris de cadascuna de les platges, així com també a través d'accions participatives de recollida de burilles amb col·laboració de diferents entitats. Per últim també es faran enquestes presencials i en línia.


Comentaris

envia el comentari