El Banc Sabadell no tanca la porta a nous acomiadaments en el seu nou Pla Estratègic

L'entitat preveu arribar a 700 milions d'euros de benefici l'any 2023

El nou Pla Estratègic del Banc Sabadell preveu que l'entitat obtingui uns beneficis el 2023 al voltant dels 700 milions d'euros, amb noves retallades en els costos a Espanya de 100 MEUR el primer trimestre del 2022 i la transformació del seu model de banca 'retail', amb una digitalització del 100% per als processos de préstecs al consum, mitjans de pagament i comptes corrents. Segons el Pla Estratègic de l'entitat remès aquest divendres a la Comissió Nacional del Mercat de Valors, la rendibilitat sobre el capital tangible (ROTE) creixerà un 6% al 2023, un percentatge que situaria els guanys en els 700 MEUR.

En el marc de la transformació del model de negoci i la simplificació dels processos el banc s'ha proposat reduir els costos en 100 milions el primer trimestre del 2022. L'entitat no és aliena a les reduccions de plantilla que afecten el sector i l'any passat va tancar un acord per a 1.800 sortides. L'últim expedient es va tancar amb un acord de prejubilacions on els treballadors rebran el 75% del seu salari anual assignat més el conveni especial fins que arribin als 63 anys. Pel que fa a les baixes incentivades, la indemnització acordada va ser de 35 dies per any treballat, amb un màxim de dues anualitats.

En el seu pla estratègic 2021-23, l'entitat no precisa quin impacte pot tenir la reducció de 100 milions d'euros de costos en la plantilla, tot i que inclou que té provisions per les vendes de la cartera ALCO, que van suposar més de 1.000 milions d'euros. Això sí, el Sabadell no tanca la porta a nous acomiadaments i admet que la reducció de la plantilla del 2020 té «potencial addicional d'augmentar».

Digitalització creixent

Pel que fa la comercialització d'hipoteques, productes d'estalvi, inversió i assegurances l'entitat treballarà un model híbrid, és a dir, a través de canals remots però amb el suport del personal especialitzat de les oficines. Aquest serà un dels tres eixos estratègics mentre que els altres dos se centraran en enfortir la seva posició entre les empreses, on ja té una penetració del 40%, i en el creixement en el mercat hipotecari de la filial britànica TSB.

El conseller delegat del Banc Sabadell, César González Bueno, ha recordat que en els darrers temps el personal de les oficines s'ha reduït en un 20% i que així seguirà en un futur en el servei als clients a les oficines. En aquest sentit, ha comentat que l'activitat a les oficines es focalitzarà en productes més complexos —com hipoteques, productes d'estalvi i inversions, i assegurances— mentre que per a altres productes serà per canals remots.

Quant a la reducció de més personal i oficines per a abans del primer trimestre del 2022, González ha rebutjat donar més detalls sobre quin seria el nivell d'afectació, més enllà que tindrà un impacte de 100 milions d'euros, i ha dit que la direcció del banc es reserva aquesta informació «per al futur».


Comentaris

envia el comentari