Moneda

Aquesta moneda de 2 euros circula per Catalunya i val una dinerada per un error

Aquesta curiosa moneda de 2 euros ha multiplicat el seu valor per aquest motiu

Una de les activitats que mai passen de moda és el col·leccionisme. Dins d'aquest món, crida sobretot l'atenció la branca de la numismàtica. Els seus col·leccionistes sempre estan disposats a invertir grans sumes de diners a aconseguir les monedes més estranyes.

Tot i que podem pensar que els qui les col·leccionen busquen monedes antigues o d'altres països, la veritat és que sempre sorprenen. Així ha passat amb una moneda de 2 euros que n'ha multiplicat el valor de forma increïble.

La raó ha estat un error que, els qui no estan acostumats a moure's al món de les monedes, gairebé no poden trobar. Tot i això, els experts no han trigat a adonar-se de l'error. i això és el que les ha fet tan conegudes.

Aquesta és la moneda de 2 euros que ha multiplicat el seu preu

Pessetes, monedes antigues, monedes rares… Tot té cabuda al món del col·leccionisme. Per això, sembla molt estrany que el que més destaqui d'aquesta moneda és que sigui una de dos euros. Sí, és molt similar a les que portem diàriament a la nostra butxaca.

Moneda
Per aquest simple error de fabricació, el seu valor s'ha multiplicat per quinze | GETTY IMAGES

La moneda de què parlem data del 2009. Es tracta d'una commemorativa de la Unió Econòmica i Monetària. Tot i que bé és cert que no és la que més valor té al mercat, sí que és una de les més curioses.

I és que aquesta senzilla moneda de dos euros ha multiplicat el seu valor per 15. Actualment, s'està pagant ni més ni menys que 30 euros per cadascuna. A més, no és gaire fàcil aconseguir-la, per això suposa un bon repte per als col·leccionistes.

Tres milions d'exemplars

D'aquesta moneda de dos euros del 2009 n'hi ha tres milions d'exemplars. A més, aquests tenen diferents dissenys segons el seu país, de manera que les podem veure diferents segons si procedeixen d'Espanya, d'Alemanya o de Bèlgica.

Això ja la fa una molt buscada per part dels col·leccionistes. Tot i això, encara hi ha alguns exemplars especials que destaquen perquè tenen un error. Això no fa més que pujar el seu preu pel seu cridaner valor.

▶️ Vídeo del dia

Algunes d'aquestes monedes criden l'atenció perquè tenen la decisió que les estrelles van sortir encunyades en una mida més gran. Aquestes són les que podrien multiplicar aquest valor de 30 euros, arribant a adquirir-se per centenars d'euros al mercat col·leccionista.

Aquesta moneda també ha aconseguit un gran valor

Tot i això, la moneda commemorativa de 2 euros del 2009 no és l'única que n'ha multiplicat el preu a causa d'un error. Això mateix va passar amb una moneda d'un euro, en aquesta ocasió, del 2008. Encunyada a Portugal aquest any, ha aconseguit revaloritzar-se fins a assolir un preu de 105 euros entre els col·leccionistes.

La raó, en aquest cas, és que hi ha un error en la fabricació que la converteix en una moneda especial i molt buscada. Com veiem, això és una cosa que se sol repetir en aquest món del col·leccionisme: com més rara és la moneda, més valor aconsegueix en vendre's. D'altra banda, si et preguntes quina és la moneda de 2 euros més valuosa que hi ha encara en circulació, també en tenim la resposta.

Moneda
La moneda de 2 euros més cara en circulació que commemora la mort de Grace Kelly | CatalunyaDiari

La indicada és una edició especial que data de l'any 2007 i que es va encunyar a Mònaco. En concret, commemora la mort de la princesa Grace Kelly. Ja ha arribat a un preu de ni més ni menys que 2.750 euros.

Com veus, els col·leccionistes de monedes arriben a pagar autèntiques fortunes per aconseguir la més cridanera. Les que més destaquen són les edicions especials, però també aquells exemplars que s'encunyen amb alguns errors o que tenen tiratges molt petits.