Examen

El BOE recull les 10 oposicions més fàcils d'aprovar el 2022

Les oposicions garanteixen un treball estable i ben remunerat

Les oposicions garanteixen una ocupació fixa i ben remunerada. Per això, cada dia són més els espanyols que es plantegen preparar una d'aquestes proves. Especialment, en aquesta època, quan es produeix la tornada a la rutina i quan ens plantegem nous propòsits per a finals d'any.

Al sector públic es convoquen amb força freqüència noves places per a diferents sectors del mercat laboral. Per tant, els interessats disposaran de diverses propostes per provar sort i per aconseguir l'anhelat treball.

Segur que et preguntaràs quines són les oposicions més senzilles, les que no exigiran gaire esforç i on hi haurà més possibilitats d'aprovar davant de l'alt nombre d'ofertes disponibles. A Noticias Trabajo han realitzat un llistat amb les més accessibles el 2022.

Les oposicions més senzilles d'aprovar

Preparar-se per a unes oposicions implica dedicar-hi molt de temps, diners i sacrifici. No obstant això, qui decideix centrar-s'hi de ple tindrà més probabilitats d'aconseguir un lloc en un organisme públic. Si tens previst opositar, tingues en compte quines són les més fàcils.

1. Auxiliar administratiu de l'Estat

Als interessats només se'ls exigeix estar en possessió de l'ESO o dels estudis equivalents. El temari a estudiar no serà tan extens com passa amb altres oposicions, reduint-se a menys de 30 temes.

Diverses persones fent exàmens en un procés d'oposicions
Per a les places d'auxiliar d'administratiu només es demana l'ESO o estudis similars | EP

La prova consisteix en un exercici estructurat en dues parts, per a les quals l'aspirant disposa de 90 minuts. En primer lloc, té un examen de tipus test amb un màxim de 60 preguntes. D'altra banda, la segona es tractarà d'un qüestionari amb un màxim de 50 preguntes sobre activitats administratives i ofimàtiques.

2. Auxiliar de justícia

Per a aquesta oposició també cal com a mínim l'ESO i el temari es redueix a menys de 30 temes. Pel que fa a l'examen, es compon de 100 preguntes tipus test. A més, hi haurà dos casos pràctics que es resolen per mitjà de 40 preguntes de tipus test.

3. Zelador

Per obtenir una plaça de zelador, la titulació mínima és l'ESO. No sol tenir més de 25 temes per estudiar, encara que se li exigirà a l'aspirant disposar d'uns coneixements mínims del món sanitari. L'exercici consisteix en 100 preguntes de tipus test, on s'ofereixen quatre respostes, de les quals només una serà la correcta.

4. Auxiliar d'infermeria

Per prendre part en aquestes oposicions cal una titulació acadèmica superior. L'aspirant ha de comptar amb el títol de Tècnic en Cures Auxiliars d'Infermeria o amb una altra FP de grau mitjà associat amb la branca de la salut.

▶️ Vídeo del dia

El temari resulta una mica més complex, ja que supera els 60 temes. L'examen varia en funció del lloc on es faci, però sol tractar-se d'una única prova de tipus test.

 

5. Subalterns i ordenances

S'exigeix, com a mínim, tenir finalitzada l'educació secundària obligatòria. El temari es compon d'entre 10 i 20 temes, però el procés de selecció és una mica més complex. Hi haurà un qüestionari de tipus test, un examen de cultura general i un suposat pràctic.

6. Correus

És una de les oposicions més atractives. Només exigeixen l'ESO, el temari és força escàs, ja que només són 12 temes, i se solen convocar amb força regularitat. Caldrà superar un exercici de tipus test i un procés de valoració de mèrits.

7. Exèrcit

És imprescindible comptar amb el títol de l'ESO i tenir entre 18 i 29 anys. No hi ha un examen físic, ja que els candidats hauran de fer front a exercicis psicotècnics per mesurar-ne les aptituds. També hi ha una altura mínima. Per als homes són 160 centímetres, i per a les dones són 155 centímetres.

Places per a Policia i Guàrdia Civil

Són molts els joves que busquen una sortida com a agents de policia i de guàrdia civil. Tot seguit et detallem requisits.

1. Guàrdia Civil

És una altra de les oposicions considerades més accessibles. Demanen l'educació secundària obligatòria i solen convocar-se places amb força regularitat. La prova de coneixements teoricopràctics, però,  resulta força complicada.

Guàrdia civil
Un guàrdia civil amb un cotxe en un control | Guardia Civil

També cal superar exàmens psicotècnics i d'aptitud psicofísica. Un cop superada aquesta fase, comença una càrrega lectiva de 1060 hores i 40 setmanes de pràctiques.

 

2. Policia Local

 

Els interessats en ser policia local necessiten comptar amb el títol de batxillerat o equivalent. L'alçada mínima rondarà entre els 165 i els 170 centímetres per a homes, mentre que per a les dones serà de 5 centímetres menys. El temari és força extens i caldrà passar proves físiques, psicotècniques i un examen mèdic.

3. Policia Nacional

Són considerades unes de les oposicions més senzilles d'aprovar. Es publiquen amb força regularitat i també demanen el Batxillerat o estudis superiors. L'alçada mínima és de 165 centímetres, mentre que per a les dones és de 160 centímetres.

Caldrà superar unes proves físiques molt exigents i el temari es compondrà de 40 temes. Un cop superat això caldrà fer un reconeixement mèdic, una entrevista personal i un test psicotècnic.

A més de complir els requisits mínims quant a estudis, també necessitaràs molt de temps i fer sacrificis. Cal ser molt constants per aprovar unes oposicions.