Primer pla d'una mà omplint una butlleta de la loteria

Troba el bitllet de loteria oblidat al seu cotxe i descobreix que tenia premi

Gràcies a aquest cop de sort podrà complir algun dels seus somnis

La loteria és un joc d'atzar en què confien milions de persones cada dia per sortir de la seva misèria. Tot i això, les probabilitats de guanyar són molt baixes i comprar loteria s'acaba convertint en una rutina. Moltes vegades fins i tot no revisem els bitllets que comprem. De fet, les administracions de loteria asseguren que cada any milers de milions d'euros queden sense reclamar. La majoria de vegades és perquè el guanyador ni tan sols sap que ha guanyat. Tot i que de vegades una carambola del destí pot canviar la teva sort i acabar sent ric.

Un exemple pràctic és el que li va passar a un apostant estatunidenc premiat amb un suculent premi de loteria. Després de jugar durant anys al mateix sorteig per fi va resultar premiat, però ni se'n va adonar. Temps després va descobrir el bitllet guanyador oblidat al cotxe i la seva vida va canviar per sempre.

Un cop de sort

Chris, un home de la província d'Ontario, als Estats Units, va trobar una butlleta que havia oblidat al seu automòbil. La seva sorpresa va ser majúscula en adonar-se que estava premiada amb un bon pessic. Des de llavor,s la seva vida ha canviat i ha decidit explicar la seva experiència.

Chris Leggatt feia dues dècades que jugava regularment a la loteria, amb l'esperança de guanyar algun dia. Segons ha explicat ell mateix, els seus jocs favorits són la Loto 6/49, la Loto Max i Proline. Un dia li va cridar l'atenció una butlleta de loteria que havia oblidat en un racó del cotxe. Per curiositat, va obrir l'aplicació de la loteria d'Ontario i va escanejar la butlleta per veure si havia guanyat. Aleshores, va descobrir que estava premiat amb un segon premi de la Loto Max valorat en 54.000 dòlars. El primer que va pensar és que la seva situació econòmica havia canviat de cop.

Un home tirant billets a l'aire
El guanyador es va emportar una bona sorpresa. | Getty Images

En què es gastarà els diners?

Tot això va passar quan Chris estava acompanyat d'un amic, que va ser testimoni de la seva sorprenent reacció. L'afortunat li va mostrar la pantalla amb el bitllet premiat i li va dir: «no sé tu, però jo soc ric». El telèfon emetia el so Big Winner, una alarma que s'encén quan escaneges un bitllet premiat.

Eufòric en pensar que de sobte era ric, Chris va tornar a la feina i va compartir la notícia amb el seu cap i va convidar tots els seus companys a un cafè per celebrar que li havia tocat la loteria. Mentre es dirigia a cobrar el premi a les oficines de la loteria, va pensar en què volia gastar els diners.

Chris Legatt va confessar als funcionaris de loteria que volia destinar els diners a fer unes reformes a casa seva. Amb el que li sobri té planejat anar-se'n de vacances a alguna platja. Res d'això no hauria estat possible si no hagués trobat per casualitat la butlleta que ell mateix havia oblidat.

Revisar sempre les apostes

En aquest cas, hi va haver un final feliç, però no sempre és així, ja que els premis solen tenir una data límit per cobrar-se. Per això, és recomanable revisar sempre els bitllets després de cada sorteig. Tot i que les possibilitats de guanyar són baixes, de vegades ens podem emportar una bona sorpresa.

L'altra cara de la moneda són els guanyadors de la loteria que han perdut la butlleta. Saben que són dipositaris d'una gran fortuna, de vegades milionària, però no poden reclamar el premi perquè la van perdre. En aquest cas, no hi ha solució possible, ja que és impossible de demostrar.

▶️ Vídeo del dia