Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Oficines de la Seguretat Social vistes des de fora al costat d'un cartell

Aquesta és la nova edat que marca la Seguretat Social per poder jubilar-se el 2024

Coneix l'edat fixada per deixar de treballar el 2024 a Espanya

L'edat de jubilació al nostre país ha estat un tema de debat els últims temps i no n'hi ha per menys. Sobretot, després que canviés després de l'última reforma de les pensions aprovades pel Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

Els treballadors espanyols tenen dret a saber quan podran deixar de treballar de forma definitiva. Recordem que va ser el mes de març passat quan es va implantar l'edat ordinària o legal de jubilació per al 2023. I és que aquesta va quedar fixada en els 66 anys i 4 mesos d'edat.

Ens referim a tots aquells treballadors que tinguin menys de 37 anys i 9 mesos cotitzats al llarg de la vida. Això sí, continua l'edat de jubilar-se aquest any en els 65 anys per als que arriben o superen aquest període de cotització.

La Seguretat Social deixa clar, finalment, l'edat de jubilació per a l'any 2024

I és que no només ha canviat l'edat de jubilació i les premisses per accedir-hi d'un temps ençà. També les pensions han pujat de forma notable i sensiblement per sobre de la inflació a la ja coneguda com a 'reforma Escrivà'.

Muntatge amb parella de gent gran i moneder amb bitllets d'euro
Has de saber quan podràs deixar la teva vida professional si cotitzes a Espanya | Pexels, Photo Images

Després de la nova reforma del govern , per conèixer la pensió que percebrem cal calcular-la entre els últims 25 anys i els 29 de cotització. Hem de saber que podem deixar fora els dos anys pitjors d'aquell període de temps cotitzat.

Aquesta premissa ens atorga un avantatge considerable a l'hora de fixar la quantitat de diners que ens pagaran per la nostra pensió. Sens dubte, l'objectiu del govern és pujar constantment aquestes cotitzacions.

El cas és que es vol que el 2027 s'hagin de cotitzar 38 anys i sis mesos per jubilar-se amb 65 anys. I si parlem de menys d'aquesta quantitat d'anys cotitzats, no et podries jubilar fins als 67 anys.

Descobreix a quina edat et podràs jubilar l'any que ve a Espanya

Això sí, avui ens centrarem en quin tipus de jubilats podran deixar de treballar el 2024 si ens atenim a la normativa actual aplicada.

Muntatge amb una parella de jubilats i una guardiola amb monedes amuntegades al costat
Descobreix la data fixada pel govern per jubilar-se el 2024 | Monkey Business Images

Si ens centrem en l'any que ve, l'edat de jubilació base serà els 66 anys i sis mesos cotitzats: 37 anys i nou mesos. Així ho deixa de manifest un banc de la talla de BBVA a l'últim informe que ha publicat a la seva pàgina web.

Quan finalitzi aquesta àmplia reforma de les pensions el 2027, es preveu que aquells treballadors nascuts entre el 1959 i el 1960 puguin deixar treballar. Això sí, no haurem d'oblidar que per calcular aquesta jubilació serà molt important el que passarà el 2027 i aquest llindar de 38 anys i sis mesos.

La Seguretat Social continua oferint incentius als treballadors que retardin la seva jubilació

La veritat és que la Seguretat Social no para de treure a la palestra nous incentius perquè els treballadors es jubilin com més tard millor. És una forma voluntària d'endarrerir la jubilació.

La Seguretat Social té clar que aquest tipus de treballadors cobraran un percentatge extra per cada any addicional que cotitzi i també es poden acollir a una quantitat a tant alçat per cada any que hagin cotitzat.

Per tant, si et jubiles el 2024, has de ser conscient d'una cosa important. I és que hauràs de treballar una mica més i que la jubilació base estarà als 66 anys i sis mesos.

Veurem si es compleix el desig del govern d'implementar aquest llindar a l'edat de jubilació per a aquells que posin punt final a la seva vida professional.