Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons de diverses pessetes amuntegades i una altra d?un home amb gest de sorpresa més una altra imatge d?una part d?una pesseta commemorativa del Mundial del 82

La curiosa pesseta que pots vendre per molts diners als col·leccionistes

Hi ha un conjunt de monedes que tenen un error d'inscripció i són molt cercades pels col·leccionistes

La col·lecció de monedes és una passió compartida per molts, i la numismàtica està agafant un fort interès. Hi ha persones que dediquen gran part de la seva vida a buscar peces històriques i molt preuades, per les quals es poden oferir una quantitat de diners. Hi ha objectes que es guanyen valor amb el temps i, en el tema que ens pertoca, sol ser força habitual.

Les pessetes, vigents a Espanya del 1858 al 2002, han estat testimonis d'alguns dels moments més importants de la història d'Espanya. Per als experts, aquestes peces tenen un valor incalculable, i les dades publicades pel Banc d'Espanya confirmen que encara hi ha uns 260.000 milions de pessetes sense bescanviar.

La particular moneda de 25 pessetes que pot valer fins a 100 euros

Algunes pessetes han esdevingut veritables tresors per als col·leccionistes i han adquirit un valor immens. Hi ha molts factors que influeixen en el preu, com ara la raresa, els errors d'encunyació o el motiu de la seva emissió. També hi ha molts exemplars llançats amb una finalitat commemorativa.

Un cas notable és el de la moneda de 25 pessetes amb forat, fabricada a Castella i Lleó. A causa d'un error de fabricació que la fa única, aquesta moneda pot arribar a assolir els 100 euros a cases de subhastes i portals en línia.

El detall que la fa tan especial és un error a la inscripció. Al revers de la moneda apareix 'Castilla León', però sense la lletra 'y' entre les dues paraules. El seu valor no té res a veure amb el forat, que va ser introduït en homenatge als exemplars de 25 cèntims espanyols de l'any 1927.

Moneda de 25 pessetes amb forat
La moneda de 25 pessetes que pot valdre 100 euros | Numismática Llamas

Aquestes monedes van ser retirades de la circulació, cosa que ha fet que siguin difícils de trobar i més valuoses per als col·leccionistes. Per a aquells afortunats que conservin aquest objecte, hi ha diverses opcions per treure'n profit. El que és recomanable és acudir a un professional que taxa la moneda i comprovi si té el valor que se li pressuposa.

Hi ha moltes pessetes que adquireixen un gran valor per la seva singularitat o escassetat al mercat. Els col·leccionistes de monedes i aficionats de la numismàtica lluiten per trobar els objectes més buscats i reunir els exemplars més cobejats.