Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de fons de diversos cotxes circulant per una carretera amb molt de trànsit i una altra imatge d'una dona amb gest de sorpresa

Aquestes són les 4 grans novetats de la DGT per als conductors

Els nous canvis entraran en vigor a partir del 2025

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha anunciat les modificacions que entraran en vigor l'any 2025 al Reglament General de Circulació (RGC). Els canvis afectaran l'ús dels carrils i les voreres de les carreteres interurbanes, i es veuran involucrats tots els vehicles a Espanya.

Amb l'objectiu de garantir la seguretat viària, la DGT vol implementar noves mesures per reforçar les carreteres i evitar situacions que puguin posar en perill els altres usuaris.

La DGT té 4 novetats per 2025

Prohibició d'avançar amb mal temps

El primer canvi es farà a l'article 31 del Reglament General de Circulació (RGC). No es podrà avançar en carreteres interurbanes quan el clima no sigui adequat i hi hagi poca visibilitat. Aquesta modificació obligarà tots els vehicles a circular pel carril dret i seguir les restriccions per quan hi hagi neu.

La resta de carrils quedaran lliures per als vehicles d'emergència i llevaneus. Els accidents augmenten quan les condicions meteorològiques no són favorables i la DGT vol reduir el nombre de sinistres.

Pas per a serveis d'emergències en embussos

Aquesta mesura obligarà els conductors en autopistes i autovies perquè s'obrin cap als costats quan hi hagi retencions. El carril central queda buit perquè circulin els cotxes de policia o els vehicles d'emergència. L'objectiu d'aquest canvi és agilitzar la feina dels serveis d'emergència i facilitar-ne l'accés a les víctimes.

Les motos podran circular pel voral en cas de retenció

En aquest cas, les motocicletes podran circular pel voral dret si hi ha retencions, però han de complir 2 requisits. No poden superar els 30 km/h de velocitat i han de respectar les bicicletes, que tenen prioritat. Per dur a terme aquest canvi, cal introduir canvis a l'article 36 del RGC.

Les grues i ambulàncies també podran utilitzar el voral

Així mateix, grues i ambulàncies poden fer servir el voral per fer serveis d'urgència. Hauran de fer servir senyals lluminosos i reflectors.

Totes aquestes noves mesures volen millorar la fluïdesa a la circulació en vies interurbanes i millorar la seguretat. Hi ha situacions a la carretera que poden provocar problemes, i la DGT els vol posar solució. Per si no n'hi hagués prou, els nous vehicles hauran de tenir integrats els sistemes avançats d'ajuda a la conducció (ADAS).