Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb una noia sostenint a la mà un telèfon mòbil i uns bitllets de 50 euros

Salten les alarmes per l'última estafa que corre per Espanya: 'Disposa de 24 hores...'

Una sèrie de missatges que estan en circulació han posat en alerta la DGT

A ningú no li agrada pagar multes de trànsit. És probable que de vegades condueixis al límit i t'arrisques a rebre sancions, però quan toca abonar la sanció se t'apareixen els dimonis. No obstant això, aquestes notificacions poden ser fraudulentes, i cal anar amb molt de compte.

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha alertat els conductors sobre una sèrie d'SMS fraudulents que estan circulant. Aquests missatges informen d'unes multes d'un dia concret, sol·liciten un pagament abans de 24 hores i adjunten un enllaç.

En què consisteix aquesta estafa?

El missatge insta el destinatari a consultar la denúncia en aquest enllaç. Un cop dins, es mostra una pàgina falsa de la DGT on, a priori, cal pagar la multa. Tot i això, es tracta d'una estafa per enganyar els usuaris i robar-los diners.

La DGT ha compartit dos exemples d'aquests SMS a xarxes socials. Els missatges tenen el text següent: "Disposa de 24 hores restants per pagar la seva multa de 24/03/2024". A la mateixa publicació, l'organisme ha dit que mai no notifica sancions per missatges de text o correu electrònic.

El mètode de notificació és mitjançant una carta postal enviada al domicili del titular del vehicle, o per la 'Dirección Electrónica Vial' (DEV). A més, pots comprovar si has rebut alguna multa al sistema TESTRA de la DGT o a l'aplicació MiDGT.

Aquesta aplicació és molt útil per als conductors i compta amb funcions molt interessants. Més enllà de pagar sancions, es pot portar el carnet de conduir de manera virtual o consultar els punts que tens al carnet de conduir. També podeu introduir la documentació obligatòria del vehicle, com la fitxa tècnica i el permís de circulació.

Les estafes estan a l'ordre del dia, per això has d'extremar les mesures de prevenció. Els SMS han esdevingut una eina molt rendible per als delinqüents a l'hora de cometre fraus. Per això, abans de donar les dades bancàries, és essencial confirmar que la multa és real.

Moltes persones han perdut els estalvis de tota la vida en ser víctimes d'estafes. En aquest cas, la DGT ja ha avisat que no fan servir els missatges de text per comunicar-se amb els ciutadans. Si reps un d'aquests SMS, no dubtis a denunciar-lo a les autoritats.