Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de la fàbrica Ford d'Almussafes

La DGT envia un avís als que aparquen el cotxe en sentit contrari

Infringir les normes d'estacionament pot comportar sancions importants, segons la normativa de la DGT

Molts ciutadans reben multes per aparcar malament el vehicle. El cotxe no es pot estacionar on hom vulgui, i hi ha una sèrie de normes que s'han de complir. Dit això, és possible que pel carrer hagis vist cotxes aparcats en sentit contrari, un fet curiós i alhora sancionable.

És habitual que els conductors, cansats de fer voltes buscant un lloc per aparcar, veuen un forat lliure al carril contrari i decideixin deixar el cotxe allà. Si ho fas, t'arrisques a rebre una multa que et podries haver evitat.

Quina sanció et poden posar per aparcar en sentit contrari?

La Direcció General de Trànsit (DGT) castiga de manera contundent aquestes accions. Aparcar en sentit contrari pot implicar una multa a partir de 100 euros. No obstant això, pot ser més alta en certes situacions.

I és que, si els agents et detecten canviant de carril in fraganti, la multa pot pujar als 500 euros i pots perdre fins a 6 punts del carnet de conduir. L'augment de la sanció és perquè aquesta infracció està tipificada com a molt greu per la DGT. Així ho recull l'article 77 de la Llei de trànsit, ja que pots posar en perill la resta d'usuaris que circulen per la carretera.

Així mateix, hi ha excepcions als carrils d'un únic sentit. Normalment, els conductors han d'aparcar el més a prop possible de la vora dreta. Però segons l'article 90 del Reglament General de Circulació, en aquest tipus de vies està permès l'estacionament a la banda esquerra.

Per tant, infringir les normes d'aparcament pot tenir greus conseqüències. Encara que portis una llarga estona sense trobar-hi un forat, pensa que cometre una infracció et pot sortir més car. És preferible continuar buscant i deixar el cotxe en un lloc segur.

Una altra opció que pot ser útil és buscar un pàrquing privat, pagar una quota i estar tranquil. Aplicacions com Google Maps mostren els llocs propers a la teva ubicació on pots aparcar, i et pots estalviar molt de temps.

En tot cas, la DGT imposa multes importants per aparcar en sentit contrari. Has de tenir això en compte per evitar problemes i mals de cap.