Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Imatge de fons d´un tren circulant al costat d´una altra d´un noi amb gest content i un ordinador portàtil a la mà

Com pots aconseguir bitllets gratuïts de tren per viatjar per Europa i què demanen?

La Comissió Europea ha llançat una iniciativa molt interessant

La Comissió Europea ha anunciat una iniciativa perquè els joves puguin viatjar de franc pels països de la Unió Europea. El programa 'DiscoverEU', emmarcat dins d'Erasmus+, vol promoure la mobilitat i que aquest sector de la població sigui més independent i en conegui l'entorn.

El programa 'DiscoverEU' repartirà un total de 35.000 bitllets de tren, que es poden utilitzar durant 30 dies. Estaran disponibles per a les persones nascudes entre l'1 de juliol del 2005 i el 30 de juny del 2006, ambdós dies inclosos. A més, han de completar un formulari amb el DNI, passaport o permís de residència.

Els beneficiaris han de residir en qualsevol dels 27 estats membres de la Unió Europea, que són els següents:

ESTATS MEMBRE UNIÓ EUROPEA

BèlgicaBulgàriaTxèquiaDinamarcaAlemanya
EstòniaIrlandaGrèciaCroàciaItàlia
CroàciaItàliaXipreLetòniaLituània
LuxemburgHongriaMaltaPaïsos BaixosÀustria
PolòniaPortugalRomaniaEslovèniaFinlàndia
SuèciaEspanya

El programa també inclou Islàndia, Liechtenstein, Macedònia del Nord, Noruega, Sèrbia i Turquia.

Com s'hi pot participar?

Els participants que siguin seleccionats poden viatjar sols o acompanyats de 4 persones, que també han de complir els requisits. Els viatges es podran fer entre l'1 de juliol de 2024 i el 30 de setembre de 2025. La sol·licitud es pot fer en aquest enllaç.

La convocatòria va obrir el dia 16 d'abril, i estarà disponible fins al 30 d'abril del 2024 a les 12:00, hora de Brussel·les. Els sol·licitants han d'accedir al portal de joventut comunitari i donar-lo a “presentar la teva candidatura”. Un cop dins, cal completar el formulari i respondre unes preguntes.

La Comissió Europea i l'Agència Executiva Europea d'Educació i Cultura (EACEA) revisaran les respostes per seleccionar els guanyadors. A més, els joves tindran el suport de les agències nacionals Erasmus+ per organitzar reunions prèvies al viatge i poder contactar amb altres participants.

A més, els guanyadors rebran el Carnet Jove Europeu de DiscoverEU. Poden obtenir descomptes en visites culturals, esports, transport local, allotjament i dinar.

Aquesta iniciativa de la Comissió Europea ofereix als joves la possibilitat de conèixer món, explorar nous països i conèixer gent nova. Pot ser una experiència enriquidora i, segurament, els seleccionats la recordaran tota la vida.

Si compleixes tots els requisits, no dubtis a presentar la teva candidatura. El termini s'acaba en pocs dies, i aquestes oportunitats tan especials s'han d'aprofitar.